Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a 3Cat

El primer partit de la Lliga de Campions d'handbol al Palau, entre el Barça i el PICK Szeged, a Esport3

Avui dijous, el canal Esport3 ofereix el partit de la segona jornada de la Champions d'handbol entre el Barça i el Pick Szeged hongarès. Serà l'estrena aquesta temporada dels blaugranes al Palau.

L'equip de Carlos Ortega va iniciar la defensa del títol la jornada passada a la pista del Kolstad noruec on es va imposar per 30 a 35. Per la seva banda, el Szeged també va sumar una victòria a la seva pista davant del potent Magdeburg per 31 a 29.

El conjunt hongarès és un dels que millor ha reforçat la plantilla aquesta temporada. A la banqueta té un vell conegut de l'afició catalana, el suec Michael Apelgren, que va jugar dues temporades al BM Granollers, entre el 2008 i el 2010.

El PICK Szeged és un habitual de la màxima competició continental d'handbol i s'ha enfrontat en 22 oportunitats al Barça, amb un balanç de 17 victòries barcelonistes i 5 dels hongaresos. Els últims partits entre aquests dos equips són de la fase grups de la Champions 2022-23, amb doble victòria catalana.

Els comentaris seran de Joan Ramon Vallvé, l'anàlisi tècnica de l'excapità barcelonista Víctor Tomàs i les reaccions a peu de pista de Mireia Vicente.

La Final a 4 de la Lliga Catalana femenina de bàsquet, divendres i diumenge a Esport3 i 3Cat

La 36 edició de la Lliga Catalana Femenina de bàsquet es presenta amb un pronòstic incert. En la primera semifinal, divendres, a les 18.20, el Cadí La Seu s'enfrontarà al Lima Horta Barcelona, que dimecres es va proclamar campió de la Lliga Catalana femenina Challenge, després d'imposar-se al Barça Sant Feliuenc (51-65). Les lleidatanes, amb nou cares noves, sí parteixen com a favorites ja que el Lima Horta competirà en la segona divisió del bàsquet estatal.

En la segona semifinal, divendres, a les 20.50, l'Uni Girona jugarà contra un il·lusionat Joventut de Badalona, que ha tornat aquesta temporada a la Lliga Femenina. Les gironines lideren el palmarès de la Lliga Catalana amb nou títols, però presenten una plantilla també molt renovada amb nou cares noves i encara no podran comptar amb les seves jugadores nord-americanes.

I diumenge, a les 11.50 serà el moment de veure la final.

Els comentaris dels partits seran de Joan Ferran i l'anàlisi, de l'exjugadora internacional Cindy Lima.

La Primera RFEF torna a Esport3 amb el partit entre el Barça Atlètic i el Zamora

Una temporada més, 3Cat ha tancat un acord amb la RFEF i amb el tenidor dels drets de la Primera Federació per oferir, en directe, en obert i a través d'Esport3, un partit setmanal d'un dels equips catalans de la categoria, incloent-hi les eventuals eliminatòries d'ascens. Així, Esport3 començarà aquest cap de setmana les retransmissions de la Primera RFEF amb el duel entre el Barça Atlètic i el Zamora, dissabte, a les 19.30.

Per als d'Albert Sánchez, la visita del cuer és una bona oportunitat per redreçar un inici de temporada irregular, amb només una victòria en els primers quatre partits, contra l'Ourense, el penúltim classificat, a casa. Com ja li va passar l'any passat a Rafa Márquez, Sánchez ha de lluitar amb la falta d'experiència de molts dels seus jugadors, que encara estan en edat juvenil, i amb les necessitats de la resta d'equips del club, tant per dalt com per baix. En les quatre primeres jornades, Sánchez ja ha utilitzat 25 jugadors. El que està més en forma és Toni Fernández, el cosí de Guille, de només 16 anys i que ha marcat en les dues últimes jornades.

El Zamora, dirigit per la llegenda de l'Atlètic de Madrid i el Betis Juan Sabas, encara no ha guanyat cap partit i només ha sumat un punt. Té, a les seves files, l'ex del Barça Atlètic Edu Campabadal, que va debutar a la Premier amb el Wigan de Robert Martínez, i l'ex de l'Espanyol Aleix Gorjón. Entre les noves incorporacions, destaca el mitja punta Kike Márquez, que formava part de la plantilla del Còrdova que la temporada passada va ascendir a la Lliga Hypermotion derrotant el Barça Atlètic en la final del playoff.

Els comentaris seran de Jordi Sunyer, i l'anàlisi tècnica, de l'exjugador del Barça Atlètic Alberto Manga.

La prova final de la Copa del Món de piragüisme en aigües braves, a Esport3 i la plataforma 3Cat

Aquest cap de setmana, la Seu d'Urgell acull la prova final de la Copa del Món de piragüisme en aigües braves. El Canal Olímpic del Segre és l'escenari, un cop més, d'una competició de canoa i caiac, en la modalitat d'eslàlom, del màxim nivell internacional. 

Hi seran els millors especialistes del planeta, inclosos diversos medallistes als Jocs Olímpics de París, i una bona representació dels palistes catalans, encapçalats per Miquel Travé i Núria Vilarubla, tots dos de la Seu d'Urgell. 

Les transmissions per Esport3 començaran divendres a les 16.45, amb les finals de caiac (K1), masculina i femenina. Dissabte, a les 11.30, es faran les finals de canoa (C1 masc i fem). I diumenge, cap a les 12.15, per la plataforma 3cat, la final més espectacular, la de caiac-cròs, amb la baixada simultània de quatre embarcacions per l'exigent traçat del Canal del Segre.

Els comentaris seran d'Enric Vilalta López, amb la participació d'alguns destacats palistes que aportaran l'anàlisi tècnica de la prova. 

Sant Joan Despí, 19 de setembre del 2024

Anar al contingut