/ БТА
Идеологът на партия „Величие“ Ивелин Михайлов заяви в Благоевград, където се срещна със симпатизанти на партията, че не се притеснява от създадената от парламента Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността му и неговия „Исторически парк”.

Ивелин Михайлов определи създаването на комисията като „най-важното решение, което се взе в последните 35 години в България“ и го определи като „уникално“, с което партии, които са на коренно различни позиции, са се обединили около създаването на комисията.

Депутатите създадоха комисия в НС, която да разследва Ивелин Михайлов и „Исторически парк“

На въпрос за задължения към Национална агенция приходи, Ивелин Михайлов каза, че това са оперативни задължения и тези, свързани с фирми, са изчистени. Продължаваме с НАП да имаме един съдебен спор, който е относно моите задължения, аз нямам за какво да се притеснявам, защото съм декларирал всичките си задължения, каза още Михайлов.

Идеологът на партия „Величие“ каза, че има разцепление в парламентарната група на партията, но вече се готвят за евентуални следващи избори. На въпрос лично той ще се кандидатира ли се за следващия парламент, Михайлов отговори с думите: „Ако съм жив, здрав и съм на свобода, ще се кандидатирам“, но посочи, че ще е на второ място в листа, с което би бил избран не заради позиция, а заради това, че хората са го поискали.

Марков: Отцепниците имат финансови отношения с фирми на Ивелин Михайлов

Попитан има ли организации около парка, сравнявани с частна армия и военен арсенал, Михайлов каза, че има „охранителна фирма с четири пистолета“.

За разцеплението в парламентарната група на „Величие“, Ивелин Михайлов обясни, че след влизането в парламента, Николай Марков е променил риториката и приоритетите. „Ако аз вярвам на това, което сме казали пред гласоподавателите, а той вярва на новите си приоритети, тогава той вече няма място в партия „Величие“, защото тя защитава интересите, които сме обещали на гласоподавателите и идеалът, който има самата партия“, посочи Михайлов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Велкова/БТА