Тук се намира една от най-големите бирени градини не само в Мюнхен, но и в света
До края на Европейското първенство по футбол в Германия остана да изгледаме единствено финала между Испания и Англия, а подгрявайки двубоя в Берлин, решихме да се съсредоточим върху една от типичните ни мъжки страсти, а именно бирата. 

Говорейки за любимото си пиво, няма как да не насочим поглед, освен към германската столица, така и към тази на Бавария - Мюнхен, където се намира Hirschgarten, големият обществен парк, известен с една от най-големите бирени градини в света.
 


Разположен в западната част на града, в близост до кварталите Нойхаузен и Лайм, той впечатлява с площ от около 40 хектара. Тук, стоейки под сянката на стари кестенови дървета и забиколени от историческия резерват за дивеч, можете не само да се насладите на студена наливна бира, но и на много от традиционните баварски деликатеси. 

История

Създадена още през далечната 1780 година от курфюрст Карл Теодор, в началото тя е била използвана като ловна резиденция и място за развъждане на елени (такива все още могат да се видят в оградената зона на парка). Следвайки тази логика, не е особено трудно да се досетите и какво означава името Hirschgarten в буквален превод - "градина на елените".

Бирена градина

Безспорно, паркът е най-известен с огромната си бирена градина, чийто капацитет трудно може да бъде конкуриран на много места по света. Капацитетът й е цели 8000 души, като посетителите могат да се насладят на традиционна баварска храна и бира, които често се сервират направо от бъчвите.
 


Това предполага и непринудената и приятелска атмосфера, като местните и туристите често се събират на задушевни разговори на дългите дървени маси, докато изпиват завидно количество от любимата напитка. 

Други атракции

Освен бирената градина, Hirschgarten предлага голямо разнообразие от дейности и атракции. Паркът разполага с няколко добре оборудвани детски площадки, футболни и волейболни игрища, множество пътеки за разходки и каране на велосипеди, както и достъп до елените в специално оградената за целта зона.
 


Транспорт и достъп

Паркът е съвсем лесно достъпен, независимо дали с автомобил или с обществен транспорт. Най-близките спирки са на S-Bahn (градската железница) и трамвай. За предпочитащите личните автомобили, има предостатъчно паркинг места, на които да бъдат оставени.

 
Vesti.bg