Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите откриха редица нарушения по време на проверка, след случая в детски лагер в Шкорпиловци, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Проверено е заведението за хранене и развлечения.  Установено е, че то няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране. По така констатираното административно нарушение се извършват последващите законови действия.

В рамките на същия ден Министерството на туризма инициира извършването на извънредна втора, вече съвместна с КЗП проверка по повод получения сигнал за проблеми, възникнали при настаняването на деца в туристическия обект.

От министерството информираха, че в извънредната проверка, която се проведе днес, участваха също така и РЗИ, както и представители на полицията.

Проверено е било и мястото за настаняване, разположено в ограден терен.

Напрежение и агресия по време на детски лагер на морето (ВИДЕО)

"Установи се, че обектът е сграда на 4 етажа, с 80 стаи и 303 легла, както и че няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране. На място е изискан и не е представен документ за категоризация. По така констатираното административно нарушение се извършват последващите законови действия", отбелязват от ведомството. 

Предоставените услуги по настаняване и изхранване на децата са осъществени чрез туроператор.

Очаква се КЗП ще извърши пълна проверка и на туроператора.

"Съвместните проверки с всички заинтересовани институции, насочени срещу нелоялни практики с цел да бъде защитен интересът и здравето на туристите, както и високото качество на българския туристически продукт, ще продължат през целия летен сезон", категорични са от Министерството на туризма. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня