European flag

Tidende
Den Europæiske Unions

DA

L-udgaven


2024/1015

27.3.2024

RÅDETS FORORDNING (EU) 2024/1015

af 26. marts 2024

om ændring af forordning (EU) 2024/257 om fastsættelse for 2024, 2025 og 2026 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande gældende for EU-farvande og for EU-fiskerfartøjer i visse andre farvande

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 43, stk. 3,

under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Ved Rådets forordning (EU) 2024/257 (1) fastsættes fiskerimuligheder for 2024, 2025 og 2026 for visse fiskebestande gældende for EU-farvande og for EU-fiskerfartøjer i visse andre farvande. De samlede tilladte fangstmængder (TAC'er) og indsatsbegrænsninger og de foranstaltninger, der funktionelt er knyttet til de TAC'er og indsatsbegrænsninger, der er fastsat ved forordning (EU) 2024/257, bør ændres for at tage hensyn til offentliggørelsen af videnskabelig rådgivning, samt resultaterne af konsultationerne med tredjelande, og møderne i regionale fiskeriforvaltningsorganisationer (RFFO'er).

(2)

Ved forordning (EU) 2024/257 er der fastsat en TAC for rokker (Rajiformes) i EU-farvande og i Det Forenede Kongeriges farvande i Det Internationale Havundersøgelsesråds (ICES) afsnit 6a, 6b, 7a-7c og 7e-7k. I nævnte forordning er der også fastsat en særlig betingelse for denne TAC. Denne særlige betingelse tillader EU og Det Forenede Kongerige at fange småøjet rokke (Raja microocellata) i ICES-afsnit 7e (den vestlige del af Den Engelske Kanal) i 2024 for at muliggøre moniteringsfiskeri med henblik på indsamling af fiskeribaserede data for denne bestand som vurderet af ICES. Af hensyn til retssikkerheden og for at gøre det muligt at gennemføre »overvågningsprogrammer« i forbindelse med moniteringsfiskeri bør de mængder, der fastsættes i denne særlige betingelse, tildeles medlemsstaterne i overensstemmelse med princippet om relativ stabilitet og fordelingsnøglen for rokker i EU-farvande og Det Forenede Kongeriges farvande i ICES-afsnit 6a, 6b, 7a-7c og 7e-7k.

(3)

I de bilaterale konsultationer om fastsættelse af fiskerimuligheder for de bestande, der er opført i bilag 35 til handels- og samarbejdsaftalen mellem Den Europæiske Union og Det Europæiske Atomenergifællesskab på den ene side og Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland på den anden side (2) (»handels- og samarbejdsaftalen«), fastsatte Unionen og Det Forenede Kongerige for første gang TAC'er for 2024 for: i) skærising (Glyptocephalus cynoglossus) i EU-farvande i ICES-afsnit 3a, ii) rødtunge (Microstomus kitt) i dette område, og iii) slethvar (Scophthalmus rhombus) i dette område. I afventning af en aftale mellem medlemsstaterne om, hvordan disse fiskerimuligheder skal fordeles, er TAC'erne for nævnte bestande i forordning (EU) 2024/257 markeret som »fastsættes senere«. TAC'en og EU-kvoten for nævnte bestande bør fastsættes for perioden og på det niveau, der er aftalt med Det Forenede Kongerige, og de pågældende EU-kvoter bør tildeles medlemsstaterne i overensstemmelse med den aftale, der blev indgået mellem de pågældende medlemsstater om fordelingsnøgler for nævnte bestande den 18. marts 2024.

(4)

Den 7. og den 8. marts 2024 afholdt Unionen og Det Forenede Kongerige bilaterale konsultationer i henhold til handels- og samarbejdsaftalens artikel 498 stk. 2, 4 og 6, om niveauet for TAC'en for tobis og dertil knyttede bifangster (Ammodytes spp.) i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i ICES-underområde 4, i Det Forenede Kongeriges farvande i ICES-afsnit 2a og i EU-farvande i afsnit 3a. Resultatet af disse konsultationer blev dokumenteret i et skriftligt protokollat, der blev undertegnet den 12. marts 2024. Den relevante TAC bør derfor fastsættes på det niveau, der er aftalt med Det Forenede Kongerige.

(5)

Den Regionale Fiskeriforvaltningsorganisation for det Sydlige Stillehav (SPRFMO) vedtog på sit 12. årsmøde i 2024 fangstbegrænsninger for chilensk hestemakrel (Trachurus murphyi) og opretholdt forsøgsfiskeri efter isfiskarter (Dissostichus spp.). Desuden opretholdt eller ændrede SPRFMO funktionelt tilknyttede foranstaltninger. Disse foranstaltninger bør gennemføres i EU-retten.

(6)

Fiskerikommissionen for det Vestlige og Centrale Stillehav (WCPFC) besluttede på sit årsmøde i 2023 at opretholde indsatsbegrænsningerne for notfartøjer og det maksimale antal af disse fartøjer, der må fiske efter tropisk tunfisk. Bestemmelserne vedrørende forvaltningen af anordninger til tiltrækning af fisk (FAD) i fiskeriet efter tropisk tunfisk, navnlig for så vidt angår FAD-forbudsperioden, blev ændret. Disse foranstaltninger bør gennemføres i EU-retten.

(7)

Fiskeriindsatsbegrænsningerne for EU-fiskerfartøjer, der fisker efter almindelig tun (Thunnus thynnus) i konventionsområdet for Den Internationale Kommission for Bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT), og det maksimale input af almindelig tun og den maksimale kapacitet for EU-akvakulturbrug i dette område er baseret på oplysningerne i medlemsstaternes årlige fiskeriplaner, årlige forvaltningsplaner for fiskerikapaciteten og årlige forvaltningsplaner for opdræt af almindelig tun, der er fastsat i overensstemmelse med artikel 11, 13 og 15 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2053 (3). Medlemsstaterne skal forelægge disse planer for Kommissionen senest den 31. januar hvert år, jf. artikel 16, stk. 1, i forordning (EU) 2023/2053. Disse planer samles derefter af Kommissionen og danner grundlag for fastsættelsen af en årlig EU-plan, som sendes til ICCAT's sekretariat med henblik på drøftelse og godkendelse i ICCAT, jf. artikel 16, stk. 2, i forordning (EU) 2023/2053. I overensstemmelse med ICCAT's regler, der blev revideret på ICCAT's årsmøde i 2023, blev inaktive akvakulturbrug for almindelig tun og tilhørende opdrætskapaciteter for første gang ikke medtaget i den årlige EU-plan for 2024. Den årlige EU-plan for 2024 blev godkendt af ICCAT den 6. marts 2024. Unionens fiskeriindsatsbegrænsninger og Unionens maksimale opdrætsinput og -kapacitet for 2024 bør derfor ændres i overensstemmelse med nævnte årlige plan.

(8)

EU-kvoterne for bestande i ICCAT-konventionsområdet for 2024 blev justeret på ICCAT's årsmøde i november 2023 i overensstemmelse med flere ICCAT-henstillinger, i henhold til hvilke Unionen efter anmodning kan overføre en bestemt procentdel af sin uudnyttede kvote af fiskerimuligheder fra 2022 til 2024. Derfor og for, inden fangstperioderne for de pågældende bestande begynder, at muliggøre anvendelsen af disse overførte mængder, bør: i) EU-kvoterne for nordlig hvid tun (Thunnus alalunga) (ALB/AN05N), for sydlig hvid tun (ALB/AS05N), for storøjet tun (Thunnus obesus) i Atlanterhavet (BET/ATLANT) samt for sværdfisk (Xiphias gladius) i Atlanterhavet nord for 5°N (SWO/AN05N) og for sværdfisk i Atlanterhavet syd for 5°N (SWO/AS05N) ændres for at afspejle sådanne justeringer af EU-kvoten, og ii) medlemsstaternes kvoter under disse EU-kvoter ændres i overensstemmelse hermed under hensyntagen til princippet om relativ stabilitet.

(9)

På sit 14. møde den 12.-17. februar 2024 i Samarkand i Usbekistan tilføjede partskonferencen under konventionen om beskyttelse af migrerende arter af vilde dyr sandtigerhaj (Carcharias taurus) til de beskyttede arter, der er opført i tillæg I og II til nævnte konvention. Disse foranstaltninger bør derfor gennemføres i EU-retten ved at forbyde: i) EU-fiskerfartøjer i alle farvande, og ii) tredjelandsfiskerfartøjer i EU-farvande at fiske efter, opbevare om bord, omlade eller lande denne art. Ved artikel 98, stk. 2, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2124 (4) er der dog allerede indført et sådant forbud gældende for sandtigerhaj i Middelhavet. For at undgå overlappende bestemmelser om samme emne for så vidt angår Middelhavet bør et sådant forbud derfor nu kun indføres for EU-fiskerfartøjer i alle andre farvande end Middelhavet og for tredjelandsfiskerfartøjer i EU-farvande.

(10)

Både artikel 41, stk. 3, og artikel 43 i forordning (EU) 2024/257 henviser til det samme maksimale antal EU-fiskerfartøjer, der må fiske efter sværdfisk (Xiphias gladius) i WCPFC-konventionsområdet. Artikel 41, stk. 3, bør derfor udgå af hensyn til den juridiske klarhed.

(11)

Artikel 59 i forordning (EU) 2024/257 om ikrafttræden og anvendelse bør berigtiges for så vidt angår foranstaltninger vedrørende europæisk ål (Anguilla anguilla) i EU-havområder og -brakvande i ICES-underområde 3, 4, 6, 7, 8 og 9 og tilstødende EU-brakvande.

(12)

Visse fejl i TAC-tabellerne i bilagene til forordning (EU) 2024/257 bør berigtiges. Disse omfatter fejl vedrørende: i) TAC’er, EU-kvoter og medlemsstaternes kvoter, ii) TAC-typen (dvs. »analytisk TAC« eller »præventiv TAC«), iii) anvendelsen af fleksibilitet fra år til år for medlemsstaternes kvoter i henhold til artikel 3 og 4 i forordning (EF) nr. 847/96 (5), iv) områdebeskrivelser og v) indberetningskoder. Desuden bør visse bestemmelser i disse bilag præciseres i: i) TAC-tabellerne for broget rokke (Raja undulata) i EU-farvande i henholdsvis ICES-underområde 8 og 9 og ii) TAC-tabellerne for makrel (Scomber scombrus) i Nordsøen og Østersøen.

(13)

Forordning (EU) 2024/257 bør derfor ændres i overensstemmelse hermed.

(14)

De fiskerimuligheder, der er fastsat i forordning (EU) 2024/257, finder anvendelse fra den 1. januar 2024. De bestemmelser vedrørende fiskerimuligheder, der indføres ved nærværende forordning, bør derfor også finde anvendelse fra nævnte dato. En sådan anvendelse med tilbagevirkende kraft berører ikke retssikkerhedsprincippet og princippet om beskyttelse af den berettigede forventning, idet de pågældende fiskerimuligheder forhøjes eller endnu ikke er opbrugt.

(15)

Bestemmelserne i denne forordning vedrørende sandtigerhaj bør finde anvendelse fra den 1. april 2024, idet denne dato ligger: i) efter det 14. møde i partskonferencen under konventionen om beskyttelse af migrerende arter af vilde dyr, som fandt sted den 12.-17. februar 2024, og ii) inden ikrafttrædelsen af ændringen af tillæg I og II til konventionen om beskyttelse af migrerende arter af vilde dyr den 17. maj 2024.

(16)

I lyset af det akutte behov for at undgå afbrydelser af fiskeriet bør denne forordning træde i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Ændring af forordning (EU) 2024/257

I forordning (EU) 2024/257 foretages følgende ændringer:

1)

I artikel 20, stk. 1, indsættes følgende litra:

»ba)

sandtigerhaj (Carcharias taurus) i alle andre farvande end Middelhavet«.

2)

I artikel 41 udgår stk. 3.

3)

Artikel 42 affattes således:

»Artikel 42

Forvaltning af fiskeri med FAD'er

1.   I den del af WCPFC-konventionsområdet, der ligger mellem 20°N og 20°S, må notfartøjer, hjælpefartøjer og andre fartøjer til støtte for notfartøjer ikke udsætte og efterse FAD'er og sætte net i forbindelse med disse mellem kl. 00.00 den 1. juli 2024 og kl. 24.00 den 15. august 2024.

2.   I tillæg til forbuddet i stk. 1 er det forbudt at sætte net i forbindelse med FAD'er i WCPFC-konventionsområdets højsøområde, der ligger mellem 20°N og 20°S, i yderligere en måned fra kl. 00.00 den 1. april 2024 til kl. 24.00 den 30. april 2024 eller fra kl. 00.00 den 1. maj 2024 til kl. 24.00 den 31. maj 2024 eller fra kl. 00.00 den 1. november 2024 til kl. 24.00 den 30. november 2024 eller fra kl. 00.00 den 1. december 2024 til kl. 24.00 den 31. december 2024.

3.   De pågældende medlemsstater beslutter i fællesskab, hvilken af forbudsperioderne i stk. 2 der skal gælde for notfartøjer, der fører deres flag. Medlemsstaterne underretter senest den 15. februar 2024 i fællesskab Kommissionen om den valgte forbudsperiode. Kommissionen underretter inden den 1. marts 2024 WCPFC's sekretariat om den fælles forbudsperiode, som de pågældende medlemsstater har valgt.

4.   Hver medlemsstat sikrer, at ingen af dens notfartøjer på noget givet tidspunkt har sat flere end 350 FAD'er med aktiverede instrumenterede bøjer ud på havet. Bøjerne må udelukkende aktiveres om bord på et notfartøj.«

4)

I artikel 55, stk. 1, indsættes følgende litra:

»aa)

sandtigerhaj (Carcharias taurus) i alle EU-farvande«.

5)

Artikel 59, litra a) og b), affattes således:

»a)

finder artikel 13, stk. 1 og 7, anvendelse fra den 1. januar 2024 til den 31. marts 2025

b)

finder artikel 13, stk. 2-6, anvendelse fra den 1. april 2024 til den 31. marts 2025«.

6)

I artikel 59 indsættes følgende litraer:

»ca)

finder artikel 20, stk.1, litra ba), anvendelse fra den 1. april 2024

ga)

finder artikel 55, stk.1, litra aa), anvendelse fra den 1. april 2024«.

7)

Bilag IA, IG, IH, VI, IX og XI ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

Ikrafttræden og anvendelse

Denne forordning træder i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den finder anvendelse fra den 1. januar 2024.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 26. marts 2024.

På Rådets vegne

D. CLARINVAL

Formand


(1)  Rådets forordning (EU) 2024/257 af 10. januar 2024 om fastsættelse for 2024, 2025 og 2026 af fiskerimuligheder for visse fiskebestande gældende for EU-farvande og for EU-fiskerfartøjer i visse andre farvande og om ændring af forordning (EU) 2023/194 (EUT L, 2024/257, 11.1.2024, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2024/257/oj).

(2)   EUT L 149 af 30.4.2021, s. 10.

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2053 af 13. september 2023 om fastsættelse af en flerårig forvaltningsplan for almindelig tun i det østlige Atlanterhav og Middelhavet, om ændring af forordning (EF) nr. 1936/2001, (EU) 2017/2107 og (EU) 2019/833 og om ophævelse af forordning (EU) 2016/1627 (EUT L 238 af 27.9.2023, s. 1).

(4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2124 af 4. oktober 2023 om visse bestemmelser for fiskeri i aftaleområdet for Den Almindelige Kommission for Fiskeri i Middelhavet (GFCM) (EUT L, 2023/2124, 12.10.2023, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2023/2124/oj).

(5)  Rådets forordning (EF) nr. 847/96 af 6. maj 1996 om supplerende betingelser for forvaltningen af TAC og kvoter fra år til år (EFT L 115 af 9.5.1996, s. 3).


BILAG

I bilag IA, IG, IH, VI, IX og XI til forordning (EU) 2024/257 foretages følgende ændringer:

1)

I bilag IA, del B, affattes tabel 1 således:

Tabel 1

»Art:

Tobis og dertil knyttede bifangster

Ammodytes spp.

Område:

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a; EU-farvande i 3a

Danmark

 

158 096

1)

Analytisk TAC

 

 

Tyskland

 

241

1)

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Sverige

 

5 805

1)

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Unionen

 

164 142

 

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

5 269

 

 

 

 

 

TAC

 

169 411

 

 

 

 

 

1)

Op til 2 % af kvoten kan bestå af bifangster af hvilling og makrel (OT1/*2A3A4X). Bifangster af hvilling og makrel, der modregnes i kvoten i henhold til denne bestemmelse, og bifangster af arter, der modregnes i kvoten i henhold til artikel 15, stk. 8, i forordning (EU) nr. 1380/2013, må tilsammen ikke overskride 9 % af kvoten.

Særlig betingelse: Inden for disse kvoter må der højst fanges nedenstående mængder i følgende forvaltningsområder for tobisarter som defineret i bilag III:

Område: EU-farvande med forvaltningsområder for tobis

 

1r

2r

3r

4

5r

6

7r

 

(SAN/234_1R (1)

(SAN/234_2R) (1)

(SAN/234_3R) (2)

(SAN/234_4)

(SAN/234_5R)

(SAN/234_6) (1)

(SAN/234_7R)

Danmark

119 773

33 526

4 666

0

0

131

0

Tyskland

183

51

7

0

0

0

0

Sverige

4 398

1 231

171

0

0

5

0

Unionen

124 354

34 808

4 844

0

0

136

0

Det Forenede Kongerige

3 992

1 117

156

0

0

4

0

I alt

128 346

35 925

5 000

0

0

140

0

1)

Op til 10 % af denne kvote kan kun opspares og anvendes i det følgende år inden for dette forvaltningsområde.

2)

Denne kvote må kun fiskes i EU-farvande med forvaltningsområde 3r for tobis som en overvågnings-TAC med dertil hørende prøveudtagningsprotokol for det pågældende fiskeri.«

2)

I bilag IA, del B, affattes tabel 29 således:

Tabel 29

»Art:

Skærising

 

Område:

EU-farvande i 3a

 

 

Glyptocephalus cynoglossus

 

(WIT/03A-C.)

Danmark

 

542

1)

Analytisk TAC

Tyskland

 

1

1)

 

Nederlandene

 

1

1)

 

Sverige

 

113

1)

 

Unionen

 

657

1)

 

TAC

 

657

 

 

1)

Hvoraf op til 100 % må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (WIT/*2AC4-C1).«

3)

I bilag IA, del B, affattes tabel 60 således:

Tabel 60

»Art:

Rødtunge og skærising

Microstomus kitt og Glyptocephalus cynoglossus

Område:

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a

 

 

(L/W/2AC4-C)

 

Belgien

 

121

 

Præventiv TAC

 

 

Danmark

 

335

 

 

 

 

 

Tyskland

 

43

 

 

 

 

 

Frankrig

 

92

 

 

 

 

 

Nederlandene

278

 

 

 

 

 

Sverige

 

4

 

 

 

 

 

Unionen

 

873

(3)(4)

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

1 666

(1)(2)

 

 

 

 

TAC

 

2 539

 

 

 

 

 

1)

Hvoraf op til 1 125  ton rødtunge må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (LEM/*2AC4-C) og Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 7d (LEM/*07D.).

2)

Hvoraf op til 541 ton skærising må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (WIT/*2AC4-C) og Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 7d (WIT/*07D.).

3)

Hvoraf op til 590 ton rødtunge må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (LEM/*2AC4-C); EU-farvande i 3a (LEM/*03A-C) og Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 7d (LEM/*07D.).

Belgien

82

Danmark

226

Tyskland

29

Frankrig

62

Nederlandene

188

Sverige

3

4)

Hvoraf op til 283 ton skærising må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4 og Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (WIT/*2AC4-C), EU-farvande i 3a (WIT/*03A-C.) og Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 7d (WIT/*07D.).

Belgien

39

Danmark

109

Tyskland

14

Frankrig

30

Nederlandene

90

Sverige

4)

I bilag IA, del B, affattes tabel 61 således:

Tabel 61

»Art:

Rødtunge

 

Område:

EU-farvande i 3a

 

Microstomus kitt

 

 

(LEM/03A-C.)

 

Danmark

 

170

1)

Analytisk TAC

Tyskland

 

2

1)

 

Nederlandene

 

10

1)

 

Sverige

 

5

1)

 

Unionen

 

187

1)

 

TAC

 

187

 

 

1)

Hvoraf op til 100 % må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (LEM/*2AC4-C1).«

5)

I bilag IA, del B, affattes tabel 68 således:

Tabel 68

»Art:

Lange

 

 

Område:

EU-farvande i 3a

 

 

Molva molva

 

 

 

(LIN/03A-C.)

 

Belgien

 

11

 

Præventiv TAC«

 

 

Danmark

 

88

 

 

 

 

 

Tyskland

 

11

 

 

 

 

 

Sverige

 

34

 

 

 

 

 

Unionen

 

144

 

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

0

 

 

 

 

 

TAC

 

144

 

 

 

 

 

6)

I bilag IA, del B, affattes tabel 73 således:

Tabel 73

»Art:

Jomfruhummer

Nephrops norvegicus

 

Område:

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a

 

 

 

(NEP/2AC4-C)

 

Belgien

 

1 107,5

 

Analytisk TAC

 

 

Danmark

 

1 107,5

 

Denne forordnings artikel 7, stk. 2, finder anvendelse.«

Tyskland

 

16

 

 

 

 

 

Frankrig

 

33

 

 

 

 

 

Nederlandene

570

 

 

 

 

 

Unionen

 

2 834

 

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

18 350

 

 

 

 

 

TAC

 

21 184

 

 

 

 

 

7)

I bilag IA, del B, affattes tabel 78 således:

Tabel 78

»Art:

Dybvandsreje

Pandalus borealis

 

Område:

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a

 

 

 

(PRA/2AC4-C)

 

Danmark

 

588

1)

Præventiv TAC

 

 

Nederlandene

6

1)

Artikel 3 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Sverige

 

24

1)

 

 

 

 

Unionen

 

618

1)

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

174

1)

 

 

 

 

TAC

 

792

1)

 

 

 

 

1)

Udelukkende for bifangster. Direkte fiskeri efter dybvandsreje er ikke tilladt under denne kvote.«

8)

I bilag IA, del B, affattes tabel 79 således:

Tabel 79

»Art:

Dybvandsreje

 

Område:

Norske farvande syd for 62°N

 

Pandalus borealis

 

 

(PRA/4N-S62)

 

Danmark

 

50

 

Analytisk TAC

 

 

Sverige

 

123

1)

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Unionen

 

173

 

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

TAC

 

Ikke relevant

 

 

 

 

 

1)

Bifangster af torsk, kuller, lubbe, hvilling og sej skal modregnes i kvoterne for disse arter.«

9)

I bilag IA, del B, affattes tabel 93 således:

Tabel 93

»Art:

Pighvar og slethvar

Scophthalmus maximus og Scophthalmus rhombus

Område:

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a

 

 

(T/B/2AC4-C)

 

Belgien

 

251

 

Analytisk TAC

 

 

Danmark

 

537

 

Denne forordnings artikel 7, stk. 2, finder anvendelse.

 

Tyskland

 

137

 

 

 

 

 

Frankrig

 

65

 

 

 

 

 

Nederlandene

1 904

 

 

 

 

 

Sverige

 

4

 

 

 

 

 

Unionen

 

2 898

(3)(4)

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

708

(1)(2)

 

 

 

 

TAC

 

3 606

 

 

 

 

 

1)

Hvoraf op til 400 ton pighvar må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4 og Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (TUR/*2AC4-C).

2)

Hvoraf op til 308 ton slethvar må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4 og Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (TUR/*2AC4-C) og Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 7d og 7e (BLL/*7DE.).

3)

Hvoraf op til 1 638 ton pighvar må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4 og Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (TUR/*2AC4-C).

Belgien

142

Danmark

303

Tyskland

77

Frankrig

37

Nederlandene

1 077

Sverige

2

4)

Hvoraf op til 1 260 ton slethvar må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4 og Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (BLL/*2AC4-C); EU-farvande i 3a (BLL/*03A-C) og Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 7d og 7e (BLL/*7DE.).

Belgien

109

Danmark

233

Tyskland

60

Frankrig

28

Nederlandene

828

Sverige

10)

I bilag IA, del B, affattes tabel 94 således:

Tabel 94

»Art:

Slethvar

 

 

Område:

EU-farvande i 3a

 

Scophthalmus rhombus

 

 

(BLL/03A-C.)

 

Danmark

 

116

1)

Analytisk TAC

 

 

Tyskland

 

0

1)

 

 

 

Nederlandene

 

11

1)

 

 

 

Sverige

 

21

1)

 

 

 

Unionen

 

148

1)

 

 

 

TAC

 

148

 

 

 

 

1)

Hvoraf op til 100 % må fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 4; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a (BLL/*2AC4-C1).«

11)

I bilag IA, del B, affattes tabel 98 således:

Tabel 98

»Art:

Rokker

Rajiformes

 

Område:

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 6a, 6b, 7a-c og 7e-k

 

 

 

(SRX/67AKXD)

 

Belgien

 

824

(1)(2)(3)(4)(5)

Præventiv TAC

 

 

Estland

 

5

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Frankrig

 

3 702

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Tyskland

 

11

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Irland

 

1 191

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Litauen

 

19

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Nederlandene

3

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Portugal

 

20

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Spanien

 

996

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Unionen

 

6 771

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

2 985

(1)(2)(3)(4)(5)

 

 

 

 

TAC

 

9 756

(3)(4)(5)

 

 

 

 

1)

Fangster af pletrokke (Leucoraja naevus) (RJN/67AKXD), sømrokke (Raja clavata) (RJC/67AKXD), blond rokke (Raja brachyura) (RJH/67AKXD), storplettet rokke (Raja montagui) (RJM/67AKXD), sandrokke (Leucoraja circularis) (RJI/67AKXD) og gøgerokke (Leucoraja fullonica) (RJF/67AKXD) skal rapporteres særskilt.

2)

Særlig betingelse: Hvoraf op til 5 % må fiskes i 7d (SRX/*07D.), uden at dette berører de forbud, der er fastsat i EU's og Det Forenede Kongeriges lovgivning for de områder, der er defineret heri. Fangster af pletrokke (Leucoraja naevus) (RJN/*07D.), sømrokke (Raja clavata) (RJC/*07D.), blond rokke (Raja brachyura) (RJH/*07D.), storplettet rokke (Raja montagui) (RJM/*07D.), sandrokke (Leucoraja circularis) (RJI/*07D.) og gøgerokke (Leucoraja fullonica) (RJF/*07D.) skal rapporteres særskilt. Denne særlige betingelse gælder ikke for småøjet rokke (Raja microocellata) og broget rokke (Raja undulata).

3)

Gælder ikke for broget rokke (Raja undulata). Fangster af denne art, der er taget i 7e, modregnes i de mængder, der er fastsat i den særskilte TAC (RJU/7DE.). Når individer af denne art fanges utilsigtet i 6a, 6b, 7a-c og 7f-k, må de ikke skades. Individerne genudsættes straks. Fiskerne opfordres til at udvikle og anvende metoder og udstyr, der muliggør hurtig og sikker udsætning af sådanne arter.

4)

Gælder ikke for småøjet rokke (Raja microocellata), undtagen i 7e, 7f og 7g. Når individer af denne art fanges utilsigtet, må de ikke skades. Individerne genudsættes straks. Fiskerne opfordres til at udvikle og anvende metoder og udstyr, der muliggør hurtig og sikker udsætning af sådanne arter. Inden for ovennævnte kvoter må der højst fanges nedenstående mængder af småøjet rokke i 7f og 7g:

 

Art:

Småøjet rokke

Område:

7f og 7g

 

 

 

 

Raja microocellata

 

(RJE/7FG.)

 

 

 

Belgien

 

5

1)

Præventiv TAC

 

 

Estland

 

0

1)

 

 

 

 

Frankrig

 

22

1)

 

 

 

 

Tyskland

 

0

1)

 

 

 

 

Irland

 

7

1)

 

 

 

 

Litauen

 

0

1)

 

 

 

 

Nederlandene

0

1)

 

 

 

 

Portugal

 

0

1)

 

 

 

 

Spanien

 

6

1)

 

 

 

 

Unionen

 

40

1)

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

46

1)

 

 

 

 

TAC

 

86

 

 

 

 

 

1)

Særlig betingelse: Hvoraf op til 5 % må fiskes i 7d og rapporteres under følgende kode: (RJE/* 07D.). Denne særlige betingelse berører ikke de forbud, der er fastsat i EU's og Det Forenede Kongeriges lovgivning for de områder, der er defineret deri.

5)

Inden for ovennævnte kvoter må der højst fanges nedenstående mængder af småøjet rokke i afsnit 7e i forbindelse med moniteringsfiskeri med henblik på indsamling af fiskeribaserede data for bestanden som vurderet af ICES.

 

Art:

Småøjet rokke

Område:

7e

 

 

 

 

Raja microocellata

 

(RJE/07E.)

 

 

 

Belgien

 

1

1)

Præventiv TAC

 

 

Estland

 

0

1)

 

 

 

Frankrig

 

6

1)

 

 

 

 

Tyskland

 

0

1)

 

 

 

 

Irland

 

2

1)

 

 

 

 

Litauen

 

0

1)

 

 

 

 

Nederlandene

0

1)

 

 

 

 

Portugal

 

0

1)

 

 

 

 

Spanien

 

2

1)

 

 

 

 

Unionen

 

11

1)

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

5

1)

 

 

 

 

TAC

 

16

 

 

 

 

 

1)

Kun fartøjer, der deltager i »overvågningsprogrammer« i forbindelse med moniteringsfiskeri for småøjet rokke i 7e, må lande fangster af denne bestand. Individer, som fanges af andre fartøjer, må ikke skades og skal straks genudsættes. Hver part afgør uafhængigt, hvordan dens kvote tildeles de fartøjer, der deltager i dens overvågningsprogrammer. De deltagende fartøjer vil skulle indsamle og dele data om: landinger og udsmid og så vidt muligt biologiske kendetegn ved fangsten (længde, vægt og køn).«

12)

I bilag IA, del B, affattes tabellerne i fodnote 2 til tabel 101 således:

»Art:

Broget rokke

Område:

EU-farvande i 8

 

 

Raja undulata

 

(RJU/8-C.)

 

 

Belgien

0

 

Præventiv TAC

 

Frankrig

13

1)

 

 

 

 

Portugal

10

 

 

 

 

 

Spanien

10

2)

 

 

 

 

Unionen

33

 

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

0

 

 

 

 

 

TAC

33

 

 

 

 

 

1)

Der kan tildeles yderligere 28,5 ton til fartøjer, der deltager i moniteringsfiskeriet, for at muliggøre indsamling af fiskeribaserede data for denne bestand som udpeget af et nationalt videnskabeligt institut. Fangster fra denne yderligere tildeling skal rapporteres særskilt (RJU/8-C.SEN). Frankrig meddeler Kommissionen navnet på det eller de pågældende fartøjer, før det giver tilladelse til fangster. Dette må ikke berøre den relative stabilitet.

2)

Der kan tildeles yderligere 21,5 ton til fartøjer, der deltager i moniteringsfiskeriet, for at muliggøre indsamling af fiskeribaserede data for denne bestand som udpeget af et nationalt videnskabeligt institut. Fangster fra denne yderligere tildeling skal rapporteres særskilt (RJU/8-C.SEN). Spanien meddeler Kommissionen navnet på det eller de pågældende fartøjer, før det giver tilladelse til fangster. Dette må ikke berøre den relative stabilitet.

Art:

Broget rokke

Område:

EU-farvande i 9

 

 

Raja undulata

 

(RJU/9-C.)

 

 

Belgien

0

 

Præventiv TAC

 

Frankrig

20

 

 

 

 

 

Portugal

15

1)

 

 

 

 

Spanien

15

 

 

 

 

 

Unionen

50

 

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

0

 

 

 

 

 

TAC

50

 

 

 

 

 

1)

Der kan tildeles yderligere 50 ton til fartøjer, der deltager i moniteringsfiskeriet, for at muliggøre indsamling af fiskeribaserede data for denne bestand som udpeget af et nationalt videnskabeligt institut. Fangster fra denne yderligere tildeling skal rapporteres særskilt (RJU/9-C.SEN). Portugal meddeler Kommissionen navnet på det eller de pågældende fartøjer, før det giver tilladelse til fangster. Dette må ikke berøre den relative stabilitet.«

13)

I bilag IA, del B, affattes tabel 103 således:

Tabel 103

»Art:

Makrel

Scomber scombrus

 

Område:

EU-farvande i 3a, 3b, 3c og 3d; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a; EU-farvande og Det Forenede Kongeriges farvande i 4; norske farvande i 2a og 4a

 

 

 

(MAC/2A34-N)

 

Belgien

 

476

(1)(2)

Analytisk TAC

 

 

Danmark

 

27 882

(1)(2)(4)

Denne forordnings artikel 7, stk. 2, finder anvendelse.

Tyskland

 

496

(1)(2)

 

 

 

 

Frankrig

 

1 498

(1)(2)

 

 

 

 

Nederlandene

1 508

(1)(2)

 

 

 

 

Sverige

 

4 569

(1)(2)(3)

 

 

 

 

Unionen

 

36 429

(1)(2)

 

 

 

 

TAC

 

739 386

 

 

 

 

 

1)

Særlig betingelse: Inden for disse kvoter må der højst fanges nedenstående mængder i følgende områder:

 

 

3a

(MAC/*03A.)

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 3a, 4b og 4c

(MAC/*3A4BC)

4b

(MAC/*04B.)

4c

(MAC/*04C.)

Det Forenede Kongeriges farvande og internationale farvande i 2a, 5b, 6, 7, 8d, 8e, 12 og 14

(MAC/*2AX14)

 

Belgien

0

0

0

0

286

 

Danmark

0

4 130

0

0

9 774

 

Tyskland

0

0

0

0

298

 

Frankrig

0

490

0

0

899

 

Nederlandene

0

490

0

0

905

 

Sverige

0

0

390

10

2 741

 

Unionen

0

5 110

390

10

14 903

2)

Inden for disse kvoter og efter aftale med den relevante kyststat må der i følgende to områder desuden højst fanges nedenstående mængder:

 

 

Norske farvande i 2a og 4a (MAC/*02A4AN-)

Færøske farvande (MAC/*FRO1)

 

 

 

 

 

Belgien

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

 

Danmark

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

 

Tyskland

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

 

Frankrig

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

 

Nederlandene

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

 

Sverige

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

 

Unionen

0

Fastsættes senere

 

 

 

 

3)

Særlig betingelse: Inkl. følgende mængde i ton, der skal tages i norske farvande i 2a og 4a (MAC/*2A4AN):

 

 

322

 

 

 

 

 

 

Når der fiskes i henhold til denne særlige betingelse, skal bifangster af torsk, kuller, lubbe, hvilling og sej modregnes i kvoterne for disse arter.

4)

Inden for denne kvote foretager Danmark følgende overførsler, som skal fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 6, 7 og 8d; EU-farvande i 8a, 8b og 8e; internationale farvande i 12 og 14 og Det Forenede Kongeriges farvande og internationale farvande i 2a og 5b (MAC/*2A14):

 

Tyskland

531

 

 

 

 

 

 

Spanien

1

 

 

 

 

 

 

Estland

4

 

 

 

 

 

 

Frankrig

354

 

 

 

 

 

 

Irland

1 769

 

 

 

 

 

 

Letland

3

 

 

 

 

 

 

Litauen

3

 

 

 

 

 

 

Nederlandene

774

 

 

 

 

 

 

Polen

37«

 

 

 

 

 

14)

I bilag IA, del B, affattes fodnote 1 til tabel 106 således:

» (1)

Må kun fiskes i EU-farvande i 4 (SOL/*04-EU).«

15)

I bilag IA, del B, affattes tabel 111 således:

Tabel 111

»Art:

Almindelig tunge

 

Område:

7f og 7g

 

 

 

Solea solea

 

 

 

(SOL/7FG.)

 

 

Belgien

 

730

 

Analytisk TAC

 

 

Frankrig

 

73

 

Denne forordnings artikel 7, stk. 2, finder anvendelse.«

 

Irland

 

37

 

 

 

 

 

Unionen

 

840

 

 

 

 

 

Det Forenede Kongerige

405

 

 

 

 

 

TAC

 

1 267

 

 

 

 

 

16)

I bilag ID affattes tabel 7, 8, 11, 14, 15 og 16 således:

Tabel 7

»Art:

Nordlig hvid tun

 

Område:

Atlanterhavet, nord for 5°N

 

Thunnus alalunga

 

 

(ALB/AN05N)

 

Irland

4 310,57

 

 

Analytisk TAC

 

 

Spanien

24 295,97

 

 

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Frankrig

7 641,47

 

 

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Portugal

2 664,72

 

 

 

 

 

 

Unionen

38 912,73

 

(1)(2)

 

 

 

 

TAC

47 251

 

 

 

 

 

 

1)

Antallet af EU-fiskerfartøjer, der må fiske efter nordlig hvid tun som målart, fastsættes til: 1 241 .

2)

Særlig betingelse: Inden for denne kvote må der højst fanges følgende mængde i Det Forenede Kongeriges farvande (ALB/*AN05N-UK): 280,00.


Tabel 8

Art:

Sydlig hvid tun

 

Område:

Atlanterhavet, syd for 5°N

 

Thunnus alalunga

 

 

(ALB/AS05N)

 

Spanien

1 051,30

 

 

Analytisk TAC

 

 

Frankrig

345,49

 

 

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Portugal

735,71

 

 

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Unionen

2 132,50

 

 

 

 

 

 

TAC

28 000

 

 

 

 

 

 


Tabel 11

Art:

Storøjet tun

 

 

Område:

Atlanterhavet

 

 

Thunnus obesus

 

 

 

(BET/ATLANT)

 

Spanien

8 079,90

 

1)

Analytisk TAC

 

 

Frankrig

3 431,99

 

1)

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Portugal

3 067,50

 

1)

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Unionen

14 579,39

 

1)

 

 

 

 

TAC

62 000

 

1)

 

 

 

 

1)

Fangster af storøjet tun, der tages med notfartøjer (BET/*ATLPS) og langlinefartøjer med en længde overalt på 20 m og derover (BET/*ATLLL), rapporteres særskilt. Fra og med juni måned skal medlemsstaterne rapportere fangstdata for disse fiskerfartøjer ugentligt, så snart fangsterne når op på 80 % af kvoten.


Tabel 14

Art:

Sværdfisk

 

 

Område:

Atlanterhavet, nord for 5°N

 

Xiphias gladius

 

 

 

(SWO/AN05N)

 

Spanien

6 294,13

 

2)

Analytisk TAC

 

 

Portugal

1 143,97

 

2)

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Andre medlemsstater

168,10

 

(1)(2)

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Unionen

7 606,20

 

 

 

 

 

 

TAC

13 200

 

 

 

 

 

 

1)

Udelukkende for bifangster. Fangster, der skal modregnes i denne fælles kvote, skal rapporteres særskilt (SWO/AN05N_AMS).

2)

Særlig betingelse: Op til 2,39 % af denne mængde må fiskes i Atlanterhavet, syd for 5°N (SWO/*AS05N). Fangsterne skal modregnes i henhold til den særlige betingelse, der gælder for den fælles kvote, og rapporteres særskilt (SWO/*AS05N_AMS).


Tabel 15

Art:

Sværdfisk

 

 

Område:

Atlanterhavet, syd for 5°N

 

Xiphias gladius

 

 

 

(SWO/AS05N)

 

Spanien

4 978,46

 

1)

Analytisk TAC

 

 

Portugal

327,94

 

1)

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Unionen

5 306,40

 

 

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

TAC

10 000

 

 

 

 

 

 

1)

Særlig betingelse: Op til 3,51 % af denne mængde må fiskes i Atlanterhavet, nord for 5°N (SWO/*AN05N).


Tabel 16

Art:

Sværdfisk

 

 

Område:

Middelhavet

 

 

Xiphias gladius

 

 

 

(SWO/MED)

 

Kroatien

13,74

 

(1)(2)

Analytisk TAC

 

 

Cypern

50,67

 

(1)(2)

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Spanien

1 565,04

 

(1)(2)

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Frankrig

109,08

 

(1)(2)

 

 

 

 

Grækenland

1 036,02

 

(1)(2)

 

 

 

 

Italien

3 208,44

 

(1)(2)

 

 

 

 

Malta

380,64

 

(1)(2)

 

 

 

 

Unionen

6 363,63

 

(1)(2)

 

 

 

 

TAC

9 017

 

 

 

 

 

 

1)

Denne kvote må kun fiskes fra den 1. april til den 31. december.

 

 

2)

Særlig betingelse: Bifangster af middelhavssværdfisk skal modregnes i denne kvote, men skal rapporteres særskilt (SWO/MED-BC). Døde fangster af middelhavssværdfisk, der er taget i sportsfiskeri og rekreativt fiskeri, skal modregnes i denne kvote, men skal rapporteres særskilt (SWO/MED-SR).«

17)

I bilag ID affattes fodnote 5 og 6 til tabel 12 således:

» 5)

Særlig betingelse: Inden for denne TAC gælder følgende fangstbegrænsninger og fordelinger mellem medlemsstaterne for så vidt angår fangster af almindelig tun på mellem 8 kg/75 cm og 30 kg/115 cm fra de fartøjer, der er omhandlet i bilag VI, punkt 3 (BFT/*643):

 

Italien

105,66

 

 

 

 

 

Unionen

105,60

 

 

 

 

6)

Særlig betingelse: Inden for denne TAC gælder følgende fangstbegrænsninger og fordelinger mellem medlemsstaterne for så vidt angår fangster til opdræt af almindelig tun på mellem 8 kg/75 cm og 30 kg/115 cm fra de fartøjer, der er omhandlet i bilag VI, punkt 3 (BFT/*8303F):

 

Kroatien

952,17

 

 

 

 

 

Unionen

952,17«

 

 

 

 

18)

Bilag IF affattes således:

»BILAG IF

SYDLIG TUN – UDBREDELSESOMRÅDE

Art:

Sydlig tun

Thunnus maccoyii

Område:

Alle udbredelsesområder

(SBF/F41-81)

Unionen

 

13

1)

Analytisk TAC

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

TAC

 

20 642

 

1)

Udelukkende for bifangster. Direkte fiskeri er ikke tilladt under denne kvote.

«

19)

Bilag IG affattes således:

»BILAG IG

WCPFC-KONVENTIONSOMRÅDET

Tabel 1

Art:

Storøjet tun

Thunnus obesus

Område:

WCPFC-konventionsområdet

(BET/WCPFC)

Unionen

 

2 000

1)

Præventiv TAC

TAC

 

Ikke relevant

1)

1)

Denne kvote må kun fiskes af fartøjer, der anvender langline.


Tabel 2

Art:

Sværdfisk

Xiphias gladius

Område:

WCPFC-konventionsområdet syd for 20°S

(SWO/F7120S)

Unionen

 

3 170,36

 

Præventiv TAC

TAC

 

Ikke relevant

 

«

20)

Bilag IH affattes således:

»BILAG IH

SPRFMO-KONVENTIONSOMRÅDET

Tabel 1

Art:

Isfiskarter

Dissostichus spp.

Område:

SPRFMO-konventionsområdet, forskningsblok A og B (1)

(TOT/SPR-AB)

TAC

162

(2)(3)(4)

Præventiv TAC

 

 

1)

Forskningsblok A:

 

NW

50°30'S 136°Ø

 

 

 

 

NE

50°30'S 140°30'Ø

 

 

 

 

SE

54°50'S 140°30'Ø

 

 

 

 

SW

54°50'S 136°Ø

 

 

 

 

Forskningsblok B:

 

NW

52°45'S 140°30'Ø

 

 

 

 

NE

52°45'S 145°30'Ø

 

 

 

 

SE

54°50'S 145°30'Ø

 

 

 

 

SW

54°50'S 140°30'Ø

 

 

 

2)

Denne årlige TAC gælder kun for forsøgsfiskeri. Fiskeriet må kun udøves på en dybde på mellem 600 m og 2 500 m. Fiskeriet begrænses til én fangstrejse af højst 60 på hinanden følgende dages varighed og må finde sted når som helst mellem den 1. maj og den 15. november 2024. Fra den 1. til den 15. november 2024 sættes langliner kun om natten, og alt fiskeri skal omgående indstilles, hvis det har døden til følge for:

a)

ét individ af en af følgende arter: vandrealbatros (Diomedea exulans), gråhovedet albatros (Thalassarche chrysostoma), sortbrynet albatros (Thalassarche melanophris), grå skråpe (Procellaria cinerea) og fløjlspetrel (Pterodroma mollis) eller

b)

tre individer af en af følgende arter: sodgrå albatros (Phoebetria palpebrata), sydlig kæmpestormfugl (Macronectes giganteus) og nordlig kæmpestormfugl (Macronectes halli).

Fiskeriet begrænses endvidere til højst 5 000 kroge pr. sæt med højst 100 sæt. Langlinerne sættes mindst tre sømil fra hinanden og må ikke sættes samme sted, som der tidligere har været sat langliner inden for et kalenderår. Fiskeriet indstilles, enten når TAC'en er nået, eller hvis der er blevet sat og trukket 100 sæt på fangstrejsen, alt efter hvad der indtræffer først.

3)

Hvoraf op til 129 ton må fiskes i forskningsblok A. Fangster af isfiskarter i forskningsblok A indberettes særskilt (TOT/SPR-A).

4)

Hvoraf op til 33 ton må fiskes i forskningsblok B. Fangster af isfiskarter i forskningsblok B indberettes særskilt (TOT/SPR-B).


Tabel 2

Art:

Chilensk hestemakrel

Trachurus murphyi

Område:

SPRFMO-konventionsområdet

(CJM/SPRFMO)

Tyskland

18 622,82

 

Analytisk TAC

Nederlandene

20 185,21

 

Artikel 3, stk. 2 og 3, i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Litauen

12 958,23

 

Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

Polen

22 280,74

 

 

Unionen

74 047,00

 

 

TAC

Ikke relevant

 

 

«

21)

Bilag VI, punkt 4, affattes således:

»4.

Maksimalt antal fiskerfartøjer fra hver medlemsstat, som må få tilladelse til at fiske efter, opbevare om bord, omlade, transportere eller lande almindelig tun i det østlige Atlanterhav og Middelhavet

Tabel A

 

Antal fiskerfartøjer (1)

 

Grækenland (2)

Spanien

Frankrig

Kroatien

Italien

Cypern (3)

Μalta (4)

Portugal

Notfartøjer (5)

0

7

22

18

21

1

2

0

Langlinefartøjer

0

38

23

0

40

17

63

0

Stangfartøjer

0

66

8

0

0

0

0

0

Håndlinefartøjer

0

1

47

24

0

0

0

0

Trawlere

0

0

56

0

0

0

0

0

Ikkeindustrielle kystfartøjer

64

696

89

0

0

0

0

0

Andre ikkeindustrielle fartøjer (6)

41

0

60

0

142

0

240

76

22)

Bilag VI, punkt 5, affattes således:

»5.

Maksimalt antal faststående tunfiskenet, der må anvendes i fiskeriet efter almindelig tun i det østlige Atlanterhav og Middelhavet, pr. medlemsstat

Maksimalt antal faststående tunfiskenet

Medlemsstat

Antal faststående tunfiskenet

Spanien

6

Italien

5

Portugal

2 «

23)

Bilag VI, punkt 6, affattes således:

»6.

Maksimal opdræts- og -opfedningskapacitet for tun pr. medlemsstat og maksimalt input af fanget vild almindelig tun, som hver medlemsstat må tildele sine akvakulturbrug i det østlige Atlanterhav og Middelhavet

Tabel A

Maksimal tunopdræts- og -opfedningskapacitet

 

Antal brug

Kapacitet (i ton)

Grækenland

0

0

Spanien

7

15 860,72

Kroatien

4

7 880,00

Italien

3

1 160,00

Cypern

0

0

Malta

6

17 213,00

Portugal

2

667

Tabel B

Maksimalt input af fanget vild almindelig tun (i ton)

Grækenland

0

Spanien

11 329,09

Kroatien

3 225,10

Italien

610,00

Cypern

0

Malta

12 295,00

Portugal

517,00«

24)

Bilag IX affattes således:

»BILAG IX

WCPFC-KONVENTIONSOMRÅDET

1.   

Maksimalt antal EU-fiskerfartøjer, der anvender langliner og har tilladelse til at fiske efter sværdfisk (Xiphias gladius) i WCPFC-konventionsområdet syd for 20°S

Spanien

14

Unionen

14

2   

Maksimalt antal EU-notfartøjer, der har tilladelse til at fiske efter tropisk tunfisk i WCPFC-konventionsområdet mellem 20°N og 20°S

Spanien

4

Unionen

4

«

25)

Bilag XI, punkt 2, affattes således:

»2.

I bilag IA, del B, til forordning (EU) 2023/194 affattes tabellerne for makrel (Scomber scombrus) i EU-farvande i ICES-afsnit 3a, 3b, 3c og 3d, Det Forenede Kongeriges farvande i afsnit 2a, EU-farvande og Det Forenede Kongeriges farvande i ICES-underområde 4 og i norske farvande i afsnit 2a og 4a således:

»Art:

Makrel

Scomber scombrus

Område:

EU-farvande i 3a, 3b, 3c og 3d; Det Forenede Kongeriges farvande i 2a; EU-farvande og Det Forenede Kongeriges farvande i 4; norske farvande i 2a og 4a

(MAC/2A34-N)

Belgien

 

501

(1)(2)

Analytisk TAC

Danmark

 

29 446

(1)(2)(4)

Denne forordnings artikel 8, stk. 2, finder anvendelse.

Tyskland

 

523

(1)(2)

 

 

 

Frankrig

 

1 579

(1)(2)

 

 

 

Nederlandene

 

1 589

(1)(2)

 

 

 

Sverige

 

4 743

(1)(2)(3)

 

 

 

Unionen

 

38 381

(1)(2)

 

 

 

TAC

 

782 066

 

 

 

 

1)

Særlig betingelse: Inden for disse kvoter må der højst fanges nedenstående mængder i følgende områder:

 

3a

Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 3a, 4b og 4c

4b

4c

Det Forenede Kongeriges farvande og internationale farvande i 2a, 5b, 6, 7, 8d, 8e, 12 og 14

 

 

(MAC/*03A.)

(MAC/*3A4BC)

(MAC/*04B.)

(MAC/*04C.)

(MAC/*2AX14)

 

Belgien

0

0

0

0

301

 

Danmark

0

4 130

0

0

10 312

 

Tyskland

0

0

0

0

314

 

Frankrig

0

490

0

0

947

 

Nederlandene

0

490

0

0

953

 

Sverige

0

0

390

10

2 846

 

Unionen

0

5 110

390

10

15 673

 

2)

Inden for disse kvoter og efter aftale med den relevante kyststat må der i følgende to områder desuden højst fanges nedenstående mængder:

 

 

Norske farvande i 2a og 4a (MAC/*02A4AN-)

Færøske farvande (MAC/*FRO1)

 

 

 

 

Belgien

0

0

 

 

 

 

Danmark

0

0

 

 

 

 

Tyskland

0

0

 

 

 

 

Frankrig

0

0

 

 

 

 

Nederlandene

0

0

 

 

 

 

Sverige

0

0

 

 

 

 

Unionen

0

0

 

 

 

3)

Særlig betingelse: Inkl. følgende mængde i ton, der skal tages i norske farvande i 2a og 4a (MAC/*2A4AN):

 

 

266

 

 

 

 

 

Når der fiskes i henhold til denne særlige betingelse, skal bifangster af torsk, kuller, lubbe, hvilling og sej modregnes i kvoterne for disse arter.

4)

Inden for denne kvote foretager Danmark følgende overførsler, som skal fiskes i Det Forenede Kongeriges farvande og EU-farvande i 6, 7 og 8d; EU-farvande i 8a, 8b og 8e; internationale farvande i 12 og 14 og Det Forenede Kongeriges farvande og internationale farvande i 2a og 5b (MAC/*2A14):

 

Tyskland

749

 

 

 

 

 

Spanien

1

 

 

 

 

 

Estland

6

 

 

 

 

 

Frankrig

499

 

 

 

 

 

Irland

2 495

 

 

 

 

 

Letland

5

 

 

 

 

 

Litauen

5

 

 

 

 

 

Nederlandene

1 092

 

 

 

 

 

Polen

53««

 

 

 

 


(1)  Tallene i denne tabel vil kunne forhøjes yderligere, forudsat at Unionens internationale forpligtelser overholdes.

(2)  Et mellemstort notfartøj er erstattet af højst 10 langlinefartøjer eller af et lille notfartøj og tre andre ikkeindustrielle fartøjer.

(3)  Et mellemstort notfartøj kan erstattes af højst 10 langlinefartøjer eller af et lille notfartøj og højst tre langlinefartøjer.

(4)  Et mellemstort notfartøj kan erstattes af højst 10 langlinefartøjer.

(5)  De forskellige antal notfartøjer i denne tabel er resultatet af overførsler mellem medlemsstaterne og udgør ikke historiske rettigheder fremover.

(6)  Polyvalente fartøjer, der anvender flere redskaber (langline, håndline, dørgeline).«


ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2024/1015/oj

ISSN 1977-0634 (electronic edition)