Англия има своя нов герой. Това е Оли Уоткинс, който влезе 10 минути преди края на полуфинала с Нидерландия от UEFA EURO 2024 и донесе победата на "Трите лъва". А след мача разкри, че е знаел сценария. „Кълна се в живота си и в живота на детето си, че преди двубоя казах на Коул Палмър: излизаме днес и ти ми даваш асистенция. Щом получи топката, разбрах, че ще ми подаде. Трябваше само да завърша атаката с гол.“
 
28-годишният Уоткинс дочака своя шанс на Европейското първенство.
 
„Честно казано, наскоро се улових, че съм разстроен. Не обичам да седя на пейката, още повече, че имах най-добрия сезон в кариерата си. Получих няколко съобщения от приятели, които ме заредиха с търпение. Броят на хората, които ми писаха, че ще вляза и ще вкарам, беше невероятен. Надявам се и на финала да стане така“, пожелава си нападателят на Астън Вила.
 
Ето 10 интересни факта за Оли Уоткинс: 
 
1. Роден е в Торки - като Агата Кристи. Вероятно никога не сте чували за този град, но в него той има футболен клуб - Торки Юнайтед.
 
2. Юноша е на Екситър, а тогавашният треньор в Академията Саймън Хейуерд си спомня: „Оли изглеждаше много суров и неподготвен, но ние не се отказахме от него и му дадохме време".
 
3. Връща се в родния си клуб след период под наем в Уестън супер Меър - клуб от шестото ниво на английския футбол през сезон 2014/15
.
4. През 2017 г. е избран за най-добрия млад играч в цялата английска футболна лига - трите професионални дивизии извън Висшата лига и месеци по-късно прави трансфер в Брентфорд, а Екситър запази 15% от бъдещи продажби. 
 
5. През сезон 2018/19 в Чемпиъншип вкарва 28 гола за Брентфорд в Чемпиъншип. 
 
6. За един ден Оли става най-скъпата продажба в историята на два отбора едновременно. През лятото на 2019 г. Астън Вила го купува за 34 млн. евро, което все още е рекордна продажба за Брентфорд. А Екситър получава 5 милиона - два пъти повече от всеки скъп играч в историята на клуба. 
 
7. Той е една от звездите на фентъзи футбола - дълго време е първи по точки, но в края на сезона е изпреварен от Коул Палмър и Фил Фодън. 
 
8. Пълна противоположност е на играта на Хари Кейн и затова могат да играят заедно.
 
9. Фен е на Арсенал - като дете боготвори Тиери Анри.
 
10. Мрази социалните медии и не обича славата.