Доминик Янков е един от младите български таланти, които вече поеха към чужбина. Бившият играч на Лудогорец вече половин година е част от Монреал Импакт от МЛС. Българинът дори се изправи срещу световни легенди като Лионел Меси, Серхио Бускетс, Жорди Алби и други. Той се включи от Канада, за да участва в „Моите 11“.

Доминик стартира по традиция с вратаря. „Под рамката поставям Джанулиджи Буфон. Аз съм фен на Ювентус. Той е най-добрият вратар и има лидерските качества, които ще помогнат на отбора“, започна Янков.

И продължи със защитата. „Като десен бек ще сложа Дани Карвахал. Много добър в атака и защита. А това нужно за един бек в съвременния футбол. Централни защитници избирам Джорджо Киелини и Серхио Рамос. Двамата са уникални защитници. Изключително респектиращи личности. Могат да изнасят много добре топката“, обясни Янков. „Вляво ще поставя Жорди Алба, още един испанец. Той има подобни качества“, заяви халфът.

„Вътрешните ме полузащитници ще са трима. Малко пред защитата поставям Пол Погба. Много е добър в атака и много добър в защита. Има уникален футболен интелект, може да изведе хората пред него, може да изкара цял мач без проблем. Той е правилният футболист на тази позиция“, заяви Янков.

„Пред него поставям най-креативните играчи – Кевин Де Бройне и Зинедин Зидан. Когато тимът има нужда от нещо нестандартно, те са двамата, са най-добри за тази позиция“, сподели още той.

„Нека да завършим с тримата нападател. По лявото крило в атака избирам Килиан Мбапе. Вдясно ще сложа Кристиано Роналдо. Уникален играч. В центъра на атаката поставям Карим Бензема. Машина за голове“, завърши Доминик от Канада.