Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман съвсем нормално бе разочарован след загубата от Англия с 1:2. Така "лалетата" отпаднаха на крачка от финала на UEFA EURO 2024.

"Англия ни създаде проблеми в средата на терена през първото полувреме. Не успяхме да контролираме как те движеха чрез Белингам и Фоудън. На почивката пуснах още играчи в халфовата линия и успяхме да изравним силите. Усещането ми бе, че във финалните 20-25 минути ние бяхме по-свежи, но те отбелязаха страхотен гол накрая и това е част от футбола. Може би заслужавахме да стигнем до продължения, но какво да се прави. Горд съм от играчите си, защото имахме страхотен турнир", заяви Куман.

"Разочарован съм от резултата. В началото започнахме добре и отбелязахме, но след това дойдоха проблемите в полузащита, които позволиха на опасни играчи като Фоудън и Белингам да вземат контрола. След смените на полувремето успяхме да си върнем донякъде контрола и в последните 20 минути вярвахме, че можем дори да спечелим. Но тогава падна техния гол - много хубав гол - точно накрая", допълни наставникът.

"Вярвам в бъдещето на този отбор. Той може много повече, а имаме и други играчи, които да включим. Работихме здраво и създадохме силна връзка помежду ни. Бяхме близо до финала, горд съм от тима. Шави също изигра силен мач. Той винаги работи здраво. Щастлив съм за него и вярвам, че има голямо бъдеще пред себе си", каза още нидерландецът.