Българската боксьорка Станимира Петрова отпадна на 1/4-финалите на турнира по бокс на Олимпийските игри в Париж в категория до 54 кг. Петрова се изправи срещу китайката Юан Чанг, но загуби с резултат 1:4 съдийски гласа. Съдийските оценки бяха: 29:28, 27:30, 27:30, 28:29, 28:29 в полза на Чанг.

Петрова започна мача силно и показа превъзходство в първия рунд, който успя да спечели с 3:2 гласа. Въпреки че рундът бе равностоен, българската боксьорка демонстрира умения и хъс, които ѝ осигуриха предимство.

Във втория рунд Юан Чанг показа сериозно превъзходство. Двете боксьорки си размениха няколко десни прави, но китайката успя да доминира и спечели рунда с 4:1 гласа.

Третият рунд беше особено драматичен, като Чанг свали Петрова на земята. Въпреки това, българската боксьорка не се предаде и продължи да се бори до края. Чанг нацели лицето на Станимира с десен прав, но Петрова отговори с десен в целта. Съдийските гласове отново бяха в полза на китайката, което окончателно реши изхода на мача.

Ето как протече мача рунд по рунд:

Рунд 1:

Рундът започна с размяна леви прави удари и десни крошета, Станимира пласира ляв прав в комбинация с ъперкът, много добра работа с краката на българката и тя печели рунда с 3:2 съдийски гласа.

Рунд 2: 

Добра комбинация за българската, завършила с десен в тялото, китайската отвърна като натисна Станимира в ъгъла, последва размяна на удари. Удар в тила пласира китайката, нещо което остана незабелязано от съдията. Българката отговори с 2 леви прави удара, но губи втория рунд с 1:4 гласа. 

Рунд 3:

Станимира излиза пределно амбицирана и започна агресивно рунда с комбинация от удари, двете влязоха в размяна на удари до края на рунда. Китайката печели мача с оно 4:1 съдийски гласа.

 

Всичко най-интересно от мача ще проследихме на живо в Gong.bg