לדלג לתוכן

פרס לנין – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Ingsoc (שיחה | תרומות)
מ תקלדה
אפשרות הצעות קישורים: נוסף קישור אחד.
 
(45 גרסאות ביניים של 32 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{פרס}}
[[תמונה:Lenin Prize.jpg|שמאל|ממוזער|250px|המדליה של פרס לנין]]
'''פרס לנין''' (ב[[רוסית]]: '''Ленинская премия'''), היה אחד ה[[פרס (זכייה)|פרסים]] החשובים והיוקרתיים ב[[ברית המועצות]]. הפרס הוענק על תרומות יוצאות דופן ב[[מדע]], [[אמנות]], [[ספרות]], [[ארכיטקטורה]] והישגים [[טכנולוגיה|טכנולוגיים]]. הפרס נקרא על שם מנהיגה הראשון של ברית המועצות [[ולדימיר לנין]] והוענק ביום הולדתו של לנין, ה-[[22 באפריל]].
הפרס הוענק רק לאזרחי ברית המועצות, וכלל [[מדליות ועיטורים|מדליה]] לענידה על הבגד, [[דיפלומה]] ותעודה שהעניקה למציג אותה זכויות יתר שונות (כגון נסיעה בחינם בתחבורה הציבורית), וסכום כסף שהשתנה במשך השנים.


הפרס נוסד על פי החלטת נשיאות [[הסובייט העליון]] ב- [[23 ביוני]] [[1925]], והוענק עד שנת [[1934]]. בין השנים [[1935]]-[[1956]], לא הוענק הפרס, בשל ייסודו של [[פרס סטלין]], על שמו של [[יוסיף סטלין]]. ב-[[15 באוגוסט]] [[1956]], עם ביטול הפרס על שם סטלין וכחלק ממדיניות ה[[דה-סטליניזציה]] בברית המועצות, חודשה הענקת הפרס, והוא הוענק כל שנה זוגית עד שנת [[1990]]. בשנת [[1957]] הוענקו פרסי לנין עבור עבודות מדעיות מצטיינות, מבנים ארכיטקטוניים וטכניים, המצאות ששולבו בכלכלה הלאומית, תהליכים טכנולוגיים וכו'. כמו כן הוענקו פרסי לנין על עבודות ספרות ואמנות מצטיינות. במרץ [[1960]] הוענקו פרסי לנין בתחום העיתונאות.{{הערה|{{קישור כללי|כתובת=https://kommynist.ru/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F|הכותב=|כותרת=Ленинская премия|אתר=Энциклопедия Коммунист.Ru|תאריך=}}}}
פרס לנין (ב[[רוסית]]: Ленинская премия), היה אחד מהפרסים החשובים והיוקרתיים ב[[ברית המועצות]]. הפרס הוענק על תרומות יוצאות דופן במדע, אומנות ספרות, ארכיטקטורה והישגים טכנולוגיים.


עם [[קריסת ברית המועצות]] וכינונה מחדש של [[הפדרציה הרוסית]] בוטל הפרס רשמית ב[[שנות התשעים של המאה העשרים]].


פרס לנין שונה מ[[פרס לנין לשלום]] המוענק לאזרחים מחוץ לברית המועצות, על מאמציהם בהשכנת שלום. פרס לאומי נוסף הוא [[פרס ברית המועצות]]. מספר אישים קיבלו את שני הפרסים: פרס לנין ופרס ברית המועצות.
הפרס נוסד על פי החלטת נשיאות הסובייט העליון ב - 23 ביוני 1925, והוענק עד שנת 1934. בין השנים 1935 - 1956, לא הוענק הפרס, בשל ייסודו של [[פרס סטאלין]]. עם ביטול הפרס של שם סטאלין וכחלק ממדיניות הדה-סטאליניזציה בברית המועצות, חודשה הענקת הפרס.


==קישורים חיצוניים==
פרס לנין הוענק עד שנת 1990, ועם קריסת ברית המועצות וכינונה מחדש של הפדרציה הרוסית בוטל הפרס רשמית בשנות התשעים של המאה העשרים. הפרס אושר להענקה לאזרחי ברית המועצות, וכלל מדליה לענידה על הבגד, שתי תעודות, וסכום כסף שהשתנה במשך השנים.
{{ויקישיתוף בשורה}}
==הערות שוליים==
{{הערות שוליים}}
{{בקרת זהויות}}


[[קטגוריה:זוכי פרס לנין|*]]

[[קטגוריה:ולדימיר איליץ' לנין]]
==ראו גם==
[[קטגוריה:פרסים סובייטיים|לנין]]
[[עיטורי ברית המועצות]]

[[קטגוריה:עיטורים]]

גרסה אחרונה מ־08:17, 22 ביולי 2022

פרס לנין
Ленинская премия
מדינה ברית המועצות עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפרס 23 ביוני 1925 – הווה (99 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
נקרא על שם ולדימיר איליץ' לנין עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פרס לניןרוסית: Ленинская премия), היה אחד הפרסים החשובים והיוקרתיים בברית המועצות. הפרס הוענק על תרומות יוצאות דופן במדע, אמנות, ספרות, ארכיטקטורה והישגים טכנולוגיים. הפרס נקרא על שם מנהיגה הראשון של ברית המועצות ולדימיר לנין והוענק ביום הולדתו של לנין, ה-22 באפריל. הפרס הוענק רק לאזרחי ברית המועצות, וכלל מדליה לענידה על הבגד, דיפלומה ותעודה שהעניקה למציג אותה זכויות יתר שונות (כגון נסיעה בחינם בתחבורה הציבורית), וסכום כסף שהשתנה במשך השנים.

הפרס נוסד על פי החלטת נשיאות הסובייט העליון ב- 23 ביוני 1925, והוענק עד שנת 1934. בין השנים 1935-1956, לא הוענק הפרס, בשל ייסודו של פרס סטלין, על שמו של יוסיף סטלין. ב-15 באוגוסט 1956, עם ביטול הפרס על שם סטלין וכחלק ממדיניות הדה-סטליניזציה בברית המועצות, חודשה הענקת הפרס, והוא הוענק כל שנה זוגית עד שנת 1990. בשנת 1957 הוענקו פרסי לנין עבור עבודות מדעיות מצטיינות, מבנים ארכיטקטוניים וטכניים, המצאות ששולבו בכלכלה הלאומית, תהליכים טכנולוגיים וכו'. כמו כן הוענקו פרסי לנין על עבודות ספרות ואמנות מצטיינות. במרץ 1960 הוענקו פרסי לנין בתחום העיתונאות.[1]

עם קריסת ברית המועצות וכינונה מחדש של הפדרציה הרוסית בוטל הפרס רשמית בשנות התשעים של המאה העשרים.

פרס לנין שונה מפרס לנין לשלום המוענק לאזרחים מחוץ לברית המועצות, על מאמציהם בהשכנת שלום. פרס לאומי נוסף הוא פרס ברית המועצות. מספר אישים קיבלו את שני הפרסים: פרס לנין ופרס ברית המועצות.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרס לנין בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Ленинская премия, Энциклопедия Коммунист.Ru