Англия е на финал на Европейското първенство по футбол за 2024 г. и това е радостен факт не само за англичаните и феновете на отбора, но и за цялото британско кралско семейство. Преди седмица принц Уилям дори присъства на живо на мача на тима срещу Швейцария в Дюселдорф.

Защо принц Уилям няма да гледа полуфинала на Англия срещу Нидерландия

Защо принц Уилям няма да гледа полуфинала на Англия срещу Нидерландия

Престолонаследникът е фен на националния отбор

Не е ясно дали престолонаследникът ще успее да лети за финала на Евро 2024 в Берлин, затова пък не се забави с поздравленията си за отбора на Гарет Саутгейт. "Каква красота, Оли! Поздравления, Англия! Финалисти", написа той в официалния профил на принца и принцесата на Уелс в Х.

Разбира се, Уилям има предвид победния гол на Оли Уоткинс, благодарение на който Англия надделя над Нидерландия с 2:1. Баща му крал Чарлз беше още по-обстоен в поздравленията към националния отбор.

На официалния профил на кралското семейство в Instagram се появи колаж с играчите на тима и треньора Саутгейт и пожелания от Чарлз, и Камила за успех на финалния мач срещу Испания в неделя.

"Ако мога да ви окуража да победите без нуждата от голове-чудо в последната минута или драма с дузпи, съм сигурен, че стресът върху сърцебиенето и кръвното налягане на нацията ще е доста по-малко", допълва с типичното си английско чувство за хумор крал Чарлз.