Манчестър Юнайтед официално обяви, че легендата Рууд ван Нистелрой и Рене Хаке ще бъдат новите помощници на мениджъра Ерик тен Хаг. Двамата подписаха договори за 24 месеца или до 2026-а година, когато изтича споразумението на Тен Хаг с клуба.

„Радвам се, че Рене и Рууд се съгласиха да се присъединят към нашия проект, добавяйки богат опит, знания и нова енергия към персонала. Сега е добър момент да освежим треньорския екип, тъй като се стремим да надграждаме постиженията от последните две години и да преминем към следващото ниво“, заяви Ерик тен Хаг.

„Заедно с Ерик работим за укрепване на всички области на операциите на първия отбор на нашите мъже и обновяването на треньорския щаб е важна част от това. За мен е особено удоволствие да приветствам Рууд обратно в клуба, където се радваше на толкова много успехи като играч, и знам, че той и Рене ще помогнат за укрепването на манталитета на победителите и високите стандарти, към които се стремим“, коментира новият спортен директор на „червените дяволи“ Дан Ашуърт.

Стив Макларън и Дарън Флетчър остават част от щаба на Тен Хаг, докато Мичел ван дер Гааг, който бе първи помощник на нидерландския треньор напуска клуба.