Близо три часа продължи с почетния председател на ДПС

Близо три часа продължи срещата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган с част от ръководството на партията. Тук бяха и депутати, които гласуваха срещу проектокабинета на Росен Желязков, въпреки желанието на председателя на партията Делян Пеевски преди два дни.

Сред присъствалите на срещата са и част от авторите на отворено писмо до Ахмед Доган, които настояват връщане на партията към нормален начин за взимане на решения.

Доган се срещна с депутатите, гласували против кабинета „Желязков"

Според другия председател Джевдет Чакъров, съвсем скоро ще има и официална позиция от Ахмед Доган. Във Facebook се създаде група, озаглавена "Аз подкрепям Ахмед Доган". Там беше качена и снимка на почетния председател с участниците в днешната среща.

Според  Рамадан Аталай в неделя не се очаква среща между Доган и Пеевски.

Първите автомобили с депутати на ДПС започнаха да пристигат в къщата на Ахмед Доган в Росенец малко след 10 часа.

Джевдет Чакъров след среща с Доган: ДПС трябва да се върне към нормалността

При почетния председател дойде и единият от двамата председатели на партията Джевдет Чакъров. Три часа по-късно срещата приключи с решение. „Връщане назад няма, трябва да се възстанови тази нормалност”, заяви той.

Според събралите се в Росенец през последната година решенията в ДПС не се взимали с обсъждане. „ДПС не функционира в нормалния си вид и съдържание, необходимо е да се върне към нормалността, по отношение на функционирането- автентичното, истинското ДПС с функциониране на колективните органи, диалог, взимане на решения, които произтича от колективните органи, съобразно нормите в нашия устав”, посочи още Чакъров.

Още снощи народният представител Джейхан Ибрямов, който преди дни беше изключен от парламентарната група, пусна в профила си в социалната мрежа своя снимка с Ахмед Доган, под която написа : ако някой си мисли, че Доган е минало, значи няма бъдеще в ДПС.
Вътрешното напрежение в партията се зароди след изборите, а гласуването на проектокабинета на ГЕРБ го разпали допълнително. Двама депутати бяха изключени от парламентарната група.

Освен в подкрепата на първия мандат, двамата председатели се разминаха и във вижданията си за възможност за съставяне на редовно правителство.

Преди два дни в парламента Делян Пеевски опроверга твърденията, че е в конфликт с почетния председател. „Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, това искат и организациите. ДПС ще бъде монолитно и ние с г-н Доган ще бъдем заедно”, коментира той.

По предварителна информация е възможно утре на среща при Ахмед Доган да отиде и другият председател Делян Пеевски. Очаква се официална позиция и от Ахмед Доган. А бъдещето на движението е сред основните въпроси, които разискват политолозите.

„Развръзката може да изглежда като разбиране, но на електорално равнище нещата не са толкова прости. С избори, които най-вероятно ни очакват скоро. Няма как да мине без щета”, коментира политологът Татяна Буруджиева.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase