Със заповед на министър-председателя е назначена д-р Лозана Василева

Освободиха от длъжност заместник-министъра на земеделието и храните Таня Георгиева. На нейно място беше назначена д-р Лозана Василева. Това става със заповед на премиера Димитър Главчев.

Скандал в 50-ото НС: Депутатите почти стигнаха до бой (ВИДЕО)

Решението влиза в сила от 5 август. В молбата на Георгиева като причина за напускането са посочени лични мотиви.

Кандидатурата на д-р Василева е по предложение на министъра на земеделието и храните Георги Тахов. Тя е доктор по аграрна икономика. Придобива научната си степен в Университета за национално и световно стопанство. Има и специализация по биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия.

Д-р Лозана Василева е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. От май 2017 година до май 2021 година е заместник-министър на земеделието с делегирани ресори Програма за развитие на селските райони, Програма за морско дело и рибарство и Национална лозаро-винарска програма. Отговаря за ДФЗ и за Националната служба за съвети в земеделието. 

През август 2014 година д-р Василева е назначена за изпълнителен директор на ДФЗ, а през ноември същата година става заместник изпълнителен директор на институцията. От 2003 година до 2004 година работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция „Земеделие и гори”, гр. Пазарджик. От 2009 година оглавява Областната дирекция на ДФЗ, град Пазарджик.

Не изпускайте ритъма на деня!Последвайте ни в Google News Showcase