Wix Blog: Wix Blog'da Üye Alanını Kullanma

3 dakikalık okuma
Üyelerinizin gönderileri takip edebileceği, güncellemelere abone olabileceği ve bildirimlerini yönetebileceği Wix Blog Üye Alanı ile gelişen bir topluluk oluşturun. Ayrıca, kendi profil sayfalarını oluşturarak ve özelleştirerek blogunuza daha etkileşimli ve sosyal bir hava katabilirler. 
İster sadık bir okur kitlesi oluşturmayı ister anlamlı sohbetler başlatmayı hedefleyin, Üye Alanı topluluğunuzu blogunuza etkileşimi teşvik etmek için ideal bir araçtır.
Üyeler alanındaki üye profillerini gösteren bir ekran görüntüsü.

Blogdaki üye sayfaları hakkında

Wix Blog'daki Üye Alanı, site üyelerinin deneyimlerini kişiselleştirebilecekleri ve toplulukla etkileşime geçebilecekleri özel bir alandır. Üyelerin kişisel bilgilerini düzenleyebilecekleri ve gönderiler ve yorumlar dahil olmak üzere etkinliklerini yönetebilecekleri özelleştirilebilir profil sayfaları gibi özellikler sunar. 

Üye profili sayfası

Sitenize üye olarak kaydolan her kişinin kendi Profil sayfası olur. Sitenizde yüklü Üye Alanı ile site üyeleriniz diğer üyelerin profillerini görüntüleyebilir. Profil sayfalarına geldiklerinde, üyenin herkese açık blog etkinliklerini (yazdıkları yazılar, yaptıkları yorumlar vb.) görebilirler.
Giriş yapan bir üyenin profil sayfasının ekran görüntüsü.

Herkese açık üye sayfaları

Üye Alanı bir topluluk kapsamında kabul edildiğinden, üye profillerinin bazı bölümleri herkese açıktır, yani herhangi bir site ziyaretçisi tarafından görüntülenebilir. Bunlar:
  • Profil
  • Blog Yazıları
  • Blog Yorumları
  • Blog Beğenileri
Üye profili bölümündeki blog beğenileri sekmesini gösteren bir ekran görüntüsü.

Üyelere Özel sayfalar

Üye Alanı'ndaki belirli sayfalar özeldir, yani yalnızca sayfanın sahibi bunları görüntüleyebilir. Diğer üyeler bu gizli sayfalara, başka birinin profilini ziyaret etseler bile erişemezler. 
Tüm topluluk tarafından görülebilen herkese açık sayfaların aksine, özel sayfalar bireysel üyelerin gizliliğini korumak ve kişisel içeriklerini başkalarından gizli tutmak için tasarlanmıştır. Özel üye sayfaları şunlardır:
  • Taslaklarım
  • Hesabım
  • Bildirimler
  • Ayarlar
Özel üye sayfası örneğinin ekran görüntüsü.

Üye Alanı Ekleme

Üye Alanı'nı Wix App Market'ten ekleyebilirsiniz. Bazı site şablonlarında Üye Alanı önceden yüklenmiş olarak gelir; yani, sitenizde kullanıma hazırdır. Sitenizde yüklü bir Üye Alanı yoksa, eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Editörün sol çubuğundaki Uygulamalar simgesine  tıklayın.
  2. Arama çubuğuna "Üye Alanı" yazın.
  3. Wix Üye Alanı uygulamasını seçin.
  4. Siteye Ekle'ye tıklayın.
Üye Alanı uygulamasını Wix Editor'dan ekleme

Sorun Giderme

Üyeler sayfasında belirli üyeleri görememe gibi bir sorun yaşayabilirsiniz. Bu aşağıdaki nedenlerden dolayı olabilir:

Bu içerik yardımcı oldu mu?

|