0

Н а кратка церемония в ГД „Национална полиция“ вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на нови 50 автомобила за нуждите на пътната полиция в страната.

.

 .
МВР

Това е продължение на обществената поръчка, по която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Атанас Илков.

.

 .
МВР

Превозните средства са осигурени със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. Той информира министър Стоянов и главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, че в началото на месец септември, в рамките на друга процедура, ще бъдат доставени нови 29 микробуса. Надявам се това да е поредната стъпка, която да е в посока подобряване ситуацията с пътнотранспортния травматизъм и намаляване броя на възникналите тежки пътни произшествия, каза още той.

МВР

Министър Калин Стоянов коментира пред медиите, че са закупени 2146 бодикамери – 1000 от тях ще бъдат за „Пътна полиция“, а останалите 1146 - за „Охранителна полиция“.

.

 .
МВР

Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства. Надявам се това да стане възможно най-скоро, заяви вътрешният министър.