0

М ладежко ДПС заставаме до почетния председател д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица. Това се посочва в декларация на Младежкото ДПС, публикувана на страницата им във Facebook.

В защита на неговата воля сме готови за всякакви последващи действия, се казва още в декларацията. Решението ни е ДПС без Пеевски, заявиха от Младежкото ДПС. 

В сряда почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански. Председателят Джевдет Чакъров заяви, че очаква решение на колективните органи. 

От младежката организация на Движението се изказаха в подкрепа на Ахмед Доган и с публикация на 6 юли. "Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, написаха те. Закърмени и отгледани с каузата на ДПС за нас е тежко да виждаме как ценностите на партията ни са поставени на карта. Няма да се поддадем на опитите за раздор и зрелища", коментираха младежите от партията.

Писмо с обръщение към членове и симпатизантите на движението от почетния председател Ахмед Доган бе разпространено в сряда вечерта, в което той поиска оставката на Делян Пеевски, както и на Халил Летифов, Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ,  Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ,  Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански. Малко по-късно председателят на ДПС Делян Пеевски посочи, че няма да се откаже.