0

М инистерството на туризма и Комисията за защита на потребителите (КЗП) откриха редица нарушения по време на проверка, след случая в детски лагер в Шкорпиловци, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Инспектирано е заведението за хранене и развлечения. Установено е, че то няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране. По така констатираното административно нарушение се извършват последващите законови действия.

СЛЕД КАТО ГРЪМНА СКАНДАЛ: Тръгва проверка на условията в детския лагер в Шкорпиловци!

В рамките на същия ден Министерството на туризма инициира извършването на извънредна втора, вече съвместна с КЗП проверка по повод получения сигнал за проблеми, възникнали при настаняването на деца в туристическия обект.

От министерството информираха, че в извънредната проверка, която се провела в четвъртък, участваха също така и РЗИ, както и представители на полицията.

Проверено е било и мястото за настаняване, разположено в ограден терен.

РЕАЛНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: Агресия и мизерни условия в детски лагер на Черно море! (ВИДЕО)

"Установи се, че обектът е сграда на 4 етажа, с 80 стаи и 303 легла, както и че няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране. На място е изискан и не е представен документ за категоризация. По така констатираното административно нарушение се извършват последващите законови действия", отбелязват от ведомството. 

Предоставените услуги по настаняване и изхранване на децата са осъществени чрез туроператор, който се очаква КЗП да провери.

"Съвместните проверки с всички заинтересовани институции, насочени срещу нелоялни практики с цел да бъде защитен интересът и здравето на туристите, както и високото качество на българския туристически продукт, ще продължат през целия летен сезон", категорични са от Министерството на туризма.