0

В любена двойка хвана „златната рибка“ като в приказките.

По време на „магнитен“ риболов“, бе “хванат“ сейф в езерото на парка Флашинг Медоус Корона в Куинс, Ню Йорк. Вътре имало около 100 000 долара в брой, увити в найлон.

За съжаление, банкнотите били подгизнали от водата и почти унищожени.

Риболовците късметлии се обадили на полицията, за да избегнат правни проблеми. Няколко ченгета пристигнали, само за да проверят дали е истина странното обаждане. По думите им, никога не са били виждали такова нещо. Униформените предположили, че сейфът е откраднат, но поради някакви причини крадците са го захвърлили в езерото.

Двамата не за пръв път вадят съкровища от водата. Сред техните находки са граната от епохата на Втората световна война, която са извадили от залива Шипсхед в Бруклин, и шест или седем пистолета, някои датиращи от 19 век, открити само във Флашинг Медоус.

По думите на щастливците, полицията им разрешила да задържат парите, въпреки че са в много лошо състояние, тъй като не могат да свържат „улова“ с престъпление. Според закона собственици на банкнотите могат да разчитат на 50% от стойността на парите, само ако поне 50% от всяка банкнота може да се идентифицира.

*Източник: NewYorkPost, ABC