0

И ск от 1 милион и 100 хиляди лева предявиха близките на убития в Цалапица Димитър Малинов към основния подсъдим Рангел Бизюрев. Делото срещу него ще се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица, разпореди в сряда съдът.

Според адвокатите на почерненото семейство е възможно Бизюрев да е имал съучастници и те ще бъдат разкрити при разпитите на свидетелите.

Подсъдимият за убийството на Митко в Цалапица Рангел Бизюрев.

 Подсъдимият за убийството на Митко в Цалапица Рангел Бизюрев.
БГНЕС

 „Държим всички свидетели да дадат непосредствени показания. Считаме, че има противоречия в много от моментите по това дело и те следва да бъдат изяснени пред съда”, заяви адвокат Антоанета Николова. „Имаме съмнения, че господин Бизюрев  е подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър. Ще се опитаме чрез разпита на свидетели да установим обстоятелствата в тази посока. За нас господин Бизюрев има съучастници в това престъпление”, допълни Димитър Марковски, който също защитава интересите на близките на жертвата.

Майката на жертвата заяви, че никой до момента не признава да е нанесъл смъртоносните за Митко удари в лицето му. Бизюрев е признал единствено за четири в областта на торса. „Искаме доживотен затвор без право на замяна за всички участници в убийството! Близнаците също трябва да са тук и да бъдат съдени като съучастници!”, категорична е почернената Атанаска Бакалова.

Междувременно жители на селото и близки и роднини на убития Димитър Малинов отново излиязоха на протест.

Архив/Pixabay

Демонстрацията започна 30 минути преди началния час на делото срещу Бизюрев в Окръжния съд в Пловдив. Стана ясно, че близнаците Валентин и Борислав Динкови, сочени за помагачи на убиеца, ще бъдат разпитани, но поотделно.

Димитър Малинов почина през юли миналата година след жесток побой.

*Източник: NOVA