0

Б езпощадни маниаци умъртвяват безпомощни животни, давейки ги в езеро.

Това стана ясно от ужасяващ клип, появил се във Facebook групата на Podlipata.bg, на който се вижда как млад мъж мъкне към езерото умъртвени или полуживи животинки, тъй като не личи ясно от кадрите. Жестокостта се разиграва под одобрителните викове на компанията му и поощрителния поглед на негов събрат по чашка. 

Бруталното деяние се е случило през нощта в подножието на старозагорския парк "Аязмо". Из групи в социалните мрежи се появиха и снимки на инквизитора, чието име засега не назовават от полицията. 

„Това е изключително грозна сцена, която е обект на нарушение на множество подзаконови нормативни актове, както и на закони“, коментира за „Телеграф“ секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. „Дежурен екип на Второ Районно управление в Стара Загора се е отзовал на мястото след подаване на сигнал на спешния телефон. Лицата, които са извършили тези деяния, са установени и имат съставени актове. В момента продължават последващи действия, тъй като и ние като Община Стара Загора от вчера през целия ден работим по случая в пряко взаимодействие с органите на МВР и Областна дирекция по безопасност на храните. Ние ще направим всичко необходимо за това да бъдат наказани по законоустановения ред“, подчерта той и отбеляза, че случилото се е в нарушение на няколко наредби на местната администрация.