0

Г рупа съмнителни младежи опипвали паркираните автомобили на хората и пробвали дали са заключени.

Внимавайте! Младежи проверяват паркирани коли, написа Glasnews, цитирайки публикации в социалните мрежи.

Бандата притеснила вече някои шофьори. За това сигнализират жители на Варна в социалната мрежа. По думите им момчета на възраст под 20 години проверяват, дали са заключени паркирани коли, пише изданието.

„Внимавайте. По магистралата обикаля групичка с една сив металик Астра. Щом видят спряла кола в аварийната, спират и пробват да я отворят. Моят случай е от преди два дена. Развиках се и избягаха. Аксаково-Варна, преди табелите,“ предупреди единият от очевидците.

Друг свидетел на набезите на групата сподели, че дори е успял да ги хване в крачка.

„Преди една вечер четирима младежи на около видима възраст 17-20 години, твърдящи че са от село Кичево, ги засякох в 4.35 сутринта на камерата да се опитват да отворят Пътната ми помощ, стояща точно до пътя. Имам клипчето със лицата им и всичко. Излязох разбира се.... Засякох ги пред входа на комплекса. На въпрос, какво правят сутринта там, ми отговорохаа, че правят селфи. После имаше това онова и двамата не искаха повече да говорят. Обясних им нагледно къде са камерите пред комплеска. Като бягаха и викаха, че са от селото. Автомобила явно е бил скрит другаде,“ пише той.

„Ако са същите... В понеделник към 18:30ч, слязаха от Каменар. Караше 60-годишен мъж (150-160 висок) и едно 20-годишно до него. На задната седалка стояха две около 15-годишни и едно 7-9 годишно между тях,“ допълва друг.

След тези сигнали, не е излишно да сме по-наблюдателни и внимателни, когато оставяме някъде автомобилите си.