0

Т рансферът на крилото на белгийския Стандарт Лиеж Муса Дженепо в израелския Макаби Тел Авив пропадна заради неразбирателство по финансовите параметри, а сега вариант той да продължи кариерата си е турската Суперлига, съобщава ajansspor.

Комшийските клубове с интерес към желания и от ЦСКА изрусени малиец, чиито качества са сравнявани с тези на големия сенегалец Садио Мане, който блестеше в Ливърпул и Байерн Мюнхен, а в момента е съотборник на Роналдо в саудитския Ал Насър, са Анталияспор и Коняспор. Двата отбора обаче имат различни пречки за привличането му.

 В Анталияспор все още не са свалили ембаргото за нови попълнения, Дженепо би трябвало да е тяхната лятна сделка №3. Ако „червено-белите” от курортния град успеят да се справят със старите задължения, то първите два трансфера ще бъдат активирани. Тогава ще дойде ред и на подписването с Дженепо.

Още по-интересно и странно е развитието на трансфера му в Коняспор, който беше неочаквано прекъснат. Ръководството на клуба се оплаква, че повече от един мениджър се е свързал с играча и всеки му е предложил различни условия. Фактът, че Дженепо няма официален мениджър, прави преговорите за трансфер на Коняспор трудни.

Стандарт Лиеж, който държи правата на малиеца, е в трудна финансова ситуация и няма да протака кой знае преговорите, ако получи реална оферта. Футболистът е имал контакт с ЦСКА, пише БТА, потвърждавайки информацията на „Мач Телеграф” от 5 юли. Финансовите параметри по сделката обаче се оказали непостижими за "армейците". След като преговорите между Стандарт Лиеж, самия Дженепо и ЦСКА не тръгнали в правилната посока, той замина за Израел, но и там нещата не се случиха.

26-годишният африканец беше продаден на английския Саутхемптън от белгийците през 2019-а за 15,7 милиона евро. „Светците” обаче им го върнаха миналото лято за 3,5 милиона от континенталната валута. В момента Стандарт отново ще се опита да го изтъргува, за да покрие част от дълговете си.