0

К олоездачът от Еритрея Биниам Гирмай от тима Интермарше-Уанти спечели 12-ия етап на 111-ата Обиколка на Франция между Орияк и Вилньов-сюр-Лот, който бе 203,6 км.

Това бе трета етапна победа за 24-годишния африканец, който вече ликува в 3-ата и 8-ата част на епичното състезание. Той продължава да носи и зелената фланелка на спринтьор, като е начело на класирането с 328 точки и далеч пред другите. Гирмай завърши етапа за 4:17,15 часа, като изпревари във финалния спринт белгиеца Воут ван Арт от Висма-Лийз а байк, както и французина Арно Демар от Аркеа-B&B Хотелс.

В генералното класиране не настъпиха никакви размествания, като словенският лидер Тадейй Погачар от ОАЕ води с 1,06 минута пред белгиеца Ремко Евенепул от Соудал Куик-Степ и с 1:14 минута пред двукратния шампион Йонас Вингегор от Висма-Лийз а байк.

Утре ще се проведе 13-ият етап на Тур дьо Франс, който е 165,3 км между Ажен и По. Всички очакват планинските етапи в края на седмицата, когато лидерите могат да поемат по-големи рискове и да се размести класирането.