0

Н овак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под №2 в схемата 37-годишен сърбин, който преди турнира претърпя операция на коляното след контузия на „Ролан Гарос”, победи датчанина Холгер Руне с 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа на корта.

През целия мач публиката беше настроена против 7-кратния  шампион на „Уимбълдън” и открито подкрепяше 16-години по-младия му съперник. Ноле определено не бе доволен от този факт, но даде да се разбере, че това няма как да повлияе на играта му и помете голобрадия талант.

След последната точка Джокович направи красноречив жест, като хвана ракетата си като цигулка и започна да "свири", иронизирайки публиката, а в последвалото интервю сърбинът се обърна към  феновете:

"На всички, които показаха уважение и останаха до края на мача, им благодаря от дъното на сърцето, оценявам това. За другите, които избраха да покажат неуважение съм мен в случая, да имат добра вечер, мнооооооооого добра вечер. Аз съм играл в много по-враждебна обстановка, вярвайте ми, не можете да ме засегнете…"