0

Ж ена, която е била отнесена от морето, докато плувала на японски плаж, е спасена 37 часа по-късно, след като се е носила в плувен пояс на повече от 80 км в Тихия океан.

Японската брегова охрана започва издирването на жената, след като в понеделник вечерта получава обаждане от нейна приятелка, че е изчезнала, докато е плувала в Шимода, на около 200 км югозападно от Токио. Единственото, което се знае за нея е, че е китайска гражданка на около 20 години.

Жената е забелязана от товарен кораб около 36 часа след изчезването ѝ, край южния край на полуостров Босо.

Товарният кораб моли за помощ от преминаващия танкер за втечнен газ. Двама от членовете на екипажа на втория кораб скачат в морето и спасяват жената. По думите им тя е транспортирана с хеликоптер на бреговата охрана до сушата.

Жената е била леко дехидратирана, но е била в добро здравословно състояние и си е тръгнала, след като е била прегледана в близката болница.

Бреговата охрана съобщи, че тя се е отдалечила на повече от 80 километра и е имала късмет, че е оцеляла, въпреки опасността от топлинен удар под слънцето, хипотермия през нощта или удар от кораб в тъмното.

*Източник: БТА