0

А ктьорът Владимир Карамазов се оплака, че за последната седмица измамници от Африка са направили три фалшиви профила на него във Фейсбук. „Взеха много да ми писват“, ревна звездата и показа в нета снимки на страниците с негови снимки.

ИЗ ДЕБРИТЕ НА НЕТА: Фалшив Карамазов обикаля мрежата

Коментари

„През последната година животът ми се върти всекидневно около тях. Допреди малко съм трил коментари от нова фалшива страница, от която се бълват едни и същи сладникави текстчета като „ Благодаря ви много за любовта... Използвам възможността да благодаря на вас, които си отделяте от ценното време... Изпратете ми съобщение и ще се видим”. Разбирам, че човек не се замисля много, но наистина не е трудно да се различат тези фалшиви профили“, споделя самият той. „Те са скалъпени, слагат картинки на синята отметка, която посочва истинските профили. Но тази отметка, ако е истинска, е до името на профила, не е картинка. Активирали са се хакери от африканските страни. Пишете ми буквално хиляди съобщения всекидневно дали този профил не е мой“, допълва още Владо.

Схеми

Карамазов посъветва почитателите си директно да блокират показаните от него профили, за да не станат жертви на тях, като голяма част се оплакаха, че получават съобщения и покани за приятелство. „Чувал съм за схемите им и как събират последователи за гадни цели. От вас се иска само 15 секунди да помислите. Това е. Ако помислите 15 секунди и видите профила, веднага ще разберете, че е фалшив. Тази седмица три пъти се занимавах с това“, казва той. И допълва: „Писна ми и заради това пиша сега. Имам три профила – един личен, една страница и една фотографска страница. И нямам никакво намерение да си правя четвърта страница.".

*Автор: Лина Димитрова