0

К ървава драма тресе музикалния свят. Бившият китарист на легендарната рок група Red Hot Chili Peppers Джош Клингхофър е изправен пред съд за причиняване на смърт по непредпазливост. Той е обвинен, че е прегазил и убил пешеходец на пешеходна пътека по-рано тази година, съобщава New York Post.

44-годишният Клингхофър е бил зад волана на своя черен джип GMC Yukon, когато ударил смъртоносно 47-годишния Израел Санчес. Инцидентът станал на 18 март.

В делото, заведено във Върховния съд на Лос Анджелис от дъщерята на жертвата, Ашли Санчес, се твърди, че китаристът е блъснал и влачил баща й по асфалта след удара, като той е получил наранявания по главата и е останал да лежи на тротоара, докато пристигне линейка.

След като блъснал пешеходеца, известният китарист е заснет от камера да отбива джипа си, приближил се до тялото на жертвата, обърнал се и бързо тръгнал обратно към колата.

Пострадалият е откаран в близка болница, където по-късно починал от раните си.

„Видео на инцидента показва, че подсъдимият Джош Адам Клингхофър не е натиснал спирачките преди да удари смъртоносно Израел Санчес, което показва, че подсъдимият вероятно е шофирал разсеян“, се посочва в делото.

Според адвоката на напусналия през 2019 г. Red Hot Chili Peppers китарист това е „просто трагичен инцидент“. Защитникът добавя: „След като Джош удря пешеходеца на кръстовището, той незабавно отбива, спира колата, обажда се на 911 и изчаква полицията и линейката да пристигнат“.

Адвокатът на рок китариста каза още, че клиентът му „очевидно“ е сътрудничил на полицията по време на разследването.

„Баща ми беше страхотен готвач, най-талантливият в семейството ни, най-добрият дядо, винаги пълен с любов и радост“, каза Ашли Санчес в изявление за People .

„Усмивката му беше толкова заразителна. Животът му бе отнет от невнимателна постъпка на човек, който не си направи труда да погледне къде кара.”

В момента Джош Клингхофър е на турне с Pearl Jam, което трябва да приключи на 23 ноември. През 2012 г. е включен в Залата на славата на рокендрола, ставайки най-младият й член. С групата Red Hot Chili Peppers свири от 2009 г. до 2019 г.