Последни промени в ЗЗЛПСПОИН. Изграждане и функциониране на канал за вътрешно подаване на сигнали

17 юли 2024 г.

Д-р Невин Фети

Моля изберете бройка на участници тук:

Практически материали: Презентация по темите на обучението, допълнителни материали в електронна форма, практически задачи

В рамките на обучението подробно разгледани ще бъдат:

Определяне на приложното поле и задължените субекти по Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения

(Приложно поле на ЗЗЛПСПОИН. Задължени субекти. Лица, на които се предоставя защита. Условия за защита на сигнализиращите лица и на лицата, които публично оповестяват информация за нарушения)

Стъпки за изграждане на канал за вътрешно подаване на сигнали по ЗЗЛПСПОИН

(Видове канали за подаване на сигнали. Съдържание на правилата за вътрешно подаване на сигнали и за предприемане на последващи действия по тях. Определяне на служители, отговарящи за разглеждането на сигнали. Предоставяне на ясна и лесно достъпна информация относно условията и реда за подаване на сигнали)

 Функциониране на канала за вътрешно подаване на сигнали – способи за подаване на сигнали, работа със сигналите, вътрешна проверка и последващи действия. Създаване и поддържане на регистър на сигналите за нарушения

(Способи за подаване на сигнали, регистриране на сигналите по ЗЗЛПСПОИН. Работа със сигналите. Предприемане на последващи действия. Препращане на сигналите.)

Задължения за поверителност. Мерки за осигуряване на защита. Административнонаказателна отговорност по ЗЗЛПСПОИН

(Мерки за защита на информацията, свързана с подадените сигнали за нарушения, и за защита на самоличността на сигнализиращите лица и на засегнатите лица. Условия за разкриване на самоличността на лицата или информацията. Мерки за осигуряване на защита на сигнализиращите лица. Защита на засегнатите лица. Състави на административни нарушения.)

Условия за участие

Семинарът ще се осъществи  чрез платформата ZOOM. Един ден преди датата на започване на обучението на посочените от Вас имейл адреси ще бъде изпратен линк.

За участие в семинара е необходимо да разполагате с:

настолен компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон

аудио система на устройството

стабилна интернет връзка

Такса за участие в онлайн курса:

 195 лв. за един участник и 175 лв. за участник при двама или повече участници

(върху ценaтa ще бъде начислен ДДС)

Плащането се извършва по проформа фактура, която ще получите на посочения от Вас електронен адрес във формата за регистрация.

 

(върху посочената цена ще бъде начислен ДДС)

Д-р Невин Фети
Д-р Невин Фети е магистър по право от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а от 2005 г. има магистърска степен по защита на националната сигурност от Академията на Министерството на вътрешните работи. Защитава дисертационен труд и придобива образователно-научна степен „доктор” по въпросите на сключването и изпълнението на договори с достъп до класифицирана информация. През 2002 г. е съдебен кандидат в Софийския градски съд. Била е адвокат в Софийската адвокатска колегия /2002-2003/, работила е в Държавната комисия по сигурност на информацията /2003-2004/, заемала е последователно длъжностите асистент, старши асистент и главен асистент в Академията на Министерството на вътрешните работи /2004-2012/. В периода 2007-2011 е секретар на Президента на Република България по юридически въпроси. Хоноруван преподавател по дисциплината “Гражданско право – обща част” в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Дългогодишен преподавател в Националния институт на правосъдието по въпросите на защитата на класифицираната информация. Автор е на множество статии. Д-р Фети е съветник по правните въпроси на Президента на Република България г-н Румен Радев.
Любомир Грънчаров
Любомир Грънчаров е магистър по право, експерт и лектор в областите на защитата на личните данни и на сигнализиращите лица. Присъединяването му като преподавател в курса на обучението ще допринесе изключително много за изясняване на основните положения в материята, но и за практическите й аспекти. Понастоящем г-н Грънчаров е длъжностно лице по защитата на личните данни на КЗЛД.