öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 10 juni 2024

Apple Vision Pro kommer till nya länder och regioner från den 28 juni

Kunder i Kina (fastlandet), Hongkong, Japan och Singapore kan förbeställa Apple Vision Pro den 13 juni, medan kunder i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien kan förbeställa den 28 juni
En person som bär Apple Vision Pro.
Apple Vision Pro kommer till nya länder och regioner från och med den 28 juni. Produkten kan förbeställas i Kina (fastlandet), Hongkong, Japan och Singapore från och med den 13 juni.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple meddelade idag att Apple Vision Pro kommer till nya länder och regioner. I Kina (fastlandet), Hongkong, Japan och Singapore kan de förbeställas från och med torsdagen den 13 juni kl. 18.00 (PT) och kommer att finnas i butik från och med fredagen den 28 juni. Kunder i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien kan förbeställa Vision Pro från och med fredagen den 28 juni kl. 05.00 (PT) och de kommer att finnas i butik från och med fredagen den 12 juli. Vision Pro smälter samman digitalt innehåll med den fysiska verkligheten och skapar kraftfulla, rumsliga upplevelser som kan omvandla människors sätt att jobba, samarbeta, kommunicera, återuppleva minnen, titta och lyssna på underhållning och mycket mer.
”Entusiasmen inför Apple Vision Pro har varit enorm och vi är glada att fler kunder runt om i världen nu kommer att få uppleva magin med rumslig databehandling”, säger Apples vd Tim Cook. ”Vi ser fram emot att göra det omöjliga möjligt för fler människor, som att samarbeta på en obegränsad arbetsyta för appar, återuppleva minnesvärda stunder i tre dimensioner, titta på tv-serier och filmer i en unik personlig biograf eller upptäcka helt nya rumsliga upplevelser som spränger fantasins gränser.”

Ett revolutionerande mixed reality-headset

Apple Vision Pro drivs av visionOS, ett revolutionerande operativsystem med ett intuitivt, rumsligt gränssnitt som användaren styr på ett helt magiskt sätt med ögonen, händerna och rösten. visionOS bygger vidare på årtionden av innovation, design och utveckling av iOS, iPadOS och macOS. visionOS är helt integrerat i Apples ekosystem av hårdvara, mjukvara och tjänster och fungerar smidigt tillsammans med användarens övriga Apple-enheter.
visionOS har ett tredimensionellt gränssnitt som användaren styr med ögonen, händerna och rösten.
Användarna interagerar med appar genom att helt enkelt titta på dem och göra tryckgester med tummen och pekfingret. De kan också diktera text, skriva på ett virtuellt tangentbord och be Siri att öppna och stänga appar, spela upp medier, svara på frågor med mera. Den obegränsade arbetsytan frigör apparna från den fysiska skärmens begränsningar – de kan visas sida vid sida i valfri skala och ger användaren en perfekt arbetsyta för jobb, samarbete och nöjen. Miljöer är vackra, dynamiska landskap från Haleakalā, Joshua Tree, Yosemite eller till och med månen. De är utformade för att hjälpa användaren att fokusera och slippa visuellt stök eller bara njuta av de storslagna vyerna.
Genom att vrida på Digital Crown kan Apple Vision Pro-användare låta sig uppslukas av vackra miljöer, titta på film på en gigantisk skärm och lyssna på personanpassat rumsligt ljud med AirPods Pro.
Med visionOS 2, som kommer som en kostnadsfri uppdatering i höst, får alla Apple Vision Pro-användare tillgång till ännu fler funktioner som förbättrar upplevelsen av rumslig databehandling. Exempelvis kommer en kraftfull funktion som omvandlar bilder till tredimensionella minnen, intuitiva handgester för att öppna hemvyn och få en snabb överblick över viktig information, nya funktioner för virtuell datorbildskärm, reseläge och gästanvändare, förbättringar av apparna Mindfulness, Safari och Apple TV – och mycket annat.

En omfattande katalog med appar, spel och upplevelser

På App Store finns nu fler än 2 000 appar gjorda för Apple Vision Pro, fler än 1,5 miljoner kompatibla iOS- och iPadOS-appar samt ännu fler appar på Mac via virtuell datorbildskärm, som alla fungerar smidigt tillsammans.1 De unika funktionerna hos Vision Pro i kombination med appar från Apples världsomspännande utvecklarnätverk gör det här till en otroligt mångsidig enhet.
En enorm, privat och bärbar arbetsyta
Ledande affärs- och produktivitetsappar som Box, Craft, Fantastical, MindNode, Slack, Things 3 , Webex, Zoom och appar från Microsoft 365 hjälper användarna att samarbeta och få saker gjorda. Den som verkligen vill maxa produktiviteten kan ta hjälp av smarta appar som AirLauncher, GlanceBar, Splitscreen, Screens 5 och Widgetsmith – samt parkoppla Bluetooth-tillbehör som Magic Keyboard, Magic Trackpad och (med visionOS 2 senare i år) Magic Mouse.
En bild som visar Microsoft Word, Excel och PowerPoint på Apple Vision Pro.
Det går otroligt smidigt att jobba i flera Microsoft 365-appar samtidigt tack vare stora fönster som drar nytta av den obegränsade arbetsytan på Apple Vision Pro.
En oslagbar personlig biograf
Populära streamingtjänster som Apple TV+, Amazon Prime Video, Disney+ med Hulu, Max, Peacock, Paramount+ med Showtime, Pluto TV och Tubi är tillgängliga på Apple Vision Pro.2 I Apple TV-appen finns alla Apple Originals från Apple TV+ och fler än 250 3D-filmer, med utvalda titlar tillgängliga för Apple TV+-abonnenter utan extra kostnad.3 Vision Pro-användare kan också se på streamat innehåll och videor på webben via appar som IMAX, Juno, Supercut och Television – eller i Safari. Appar med stöd för SharePlay och rumslig Persona gör det möjligt för flera användare att titta tillsammans, som om de satt i samma rum.4
Dune i 3D visas på Apple Vision Pro.
Apple Vision Pro-användare kan titta på fler än 250 3D-filmer från världens främsta filmstudior med otroligt djup och fantastisk skärpa.
Plats på första raden och en personlig resultattavla
Med appar från populära sportligor och varumärken – som NBA, MLS, MLB, NHL, PGA Tour, The Masters, UFC, World Surf League och Red Bull TV – har Apple Vision Pro-användare fler möjligheter än någonsin att se matcher och följa spelare. Visning i flera vyer, match- och spelarstatistik i realtid, kartläggning av objekt i realtid och andra funktioner ger samma fördelar som en fysisk resultattavla eller en extra skärm. Sportintresserade kan också följa direktsända lokala, nationella och internationella sportevenemang via appar från de största kabel- och sportkanalerna.
NBA visas i flera vyer på Apple Vision Pro.
Basketfans kan streama upp till fem matcher samtidigt live eller on-demand, ta fram match- och spelarstatistik i realtid och enkelt hålla ett öga på andra matcher och resultat i NBA-appen på Apple Vision Pro.
En helt otrolig enhet för spel
Det finns tusentals spännande spel att upptäcka, däribland över 250 titlar på Apple Arcade. Nya rumsliga spel och innehållsuppdateringar lanseras regelbundet på Apple Arcade och bland de senaste finns Alto’s Odyssey – The Lost City, Crossy Road Castle och Where Cards Fall. Det finns också rumsliga spel på App Store, till exempel Blackbox, som vann 2024 års Apple Design Award, samt Loóna och DapTap. Populära simulatorspel som Job Simulator kommer verkligen till sin rätt på Apple Vision Pro, där spelaren helt enkelt använder sina ögon och händer för att simulera olika yrken, som gourmetkock eller butiksbiträde. Användarna kan också spela iPad- och iPhone-spel, pc- och konsolspel via appar som Steam Link samt ännu fler spel på Mac – som alla är kompatibla med PlayStation DualSense och Xbox Wireless-kontroller.
I Apple Arcade på Apple Vision Pro finns roliga rumsliga spel som Where Cards Fall, en fängslande historia där spelaren får bygga korthus som väcker barndomsminnen till liv.
Ett obegränsat rum för kreativitet
Nya designappar som AirDraw och Da Vinci Eye har skapats för att utnyttja de unika möjligheterna med rumslig databehandling, som möjligheten att skissa, teckna och måla med bara ögonen och händerna. Med appen djay, som tilldelades en Apple Design Award 2024, kan artister skapa musik ur tomma intet, medan Lowe’s Style Studio ger användarna möjlighet att designa sitt drömkök.
Nya kreativa verktyg som djay, som tilldelades en Apple Design Award 2024, har skapats för att utnyttja de unika möjligheterna med rumslig databehandling
En helt ny upplevelse av historieberättande
Apple Vision Pro introducerar Apple Immersive Video, ett format för historieberättande som placerar tittaren mitt i händelsernas centrum med hjälp av 3D-video med 8K-upplösning, 180 graders synfält och rumsligt ljud. I Apple TV-appen finns en växande samling Apple Immersive-filmer och -serier och på App Store finns unika interaktiva och omslutande upplevelser som Encounter Dinosaurs, GUCCIs film Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story och den nyligen lanserade What If…? An Immersive Story från Marvel Studios och ILM Immersive.
Med Apple Vision Pro kan man uppleva historieberättande på ett helt nytt sätt i form av titlar som What If…? An Immersive Story från Marvel Studios och ILM Immersive, där fansen kan kanalisera kraften i evighetsstenarna (Infinity Stones) med en enkel handrörelse.
Den här månaden lanserar utvecklare över hela världen nya appar och spel för Apple Vision Pro. Bland dem finns DingTalk, Douyin VR Live, Migu Video, Taobao, Tencent Video och Weibo i Kina, appar från Yahoo! JAPAN, LIFULL HOME’S, U-NEXT och Nikkei i Japan och Singtel CAST, StarHub TV+ och mewatch i Singapore – alla tillgängliga från dag ett. Fler appar för Vision Pro lanseras nästa månad, däribland MUBI och Soul Spire i Storbritannien, Canal+, Foxar, OQEE och SeLoger i Frankrike, BILD, OTTO och ZDF i Tyskland, Classix och Sportsnet i Kanada och Domain i Australien. Dessutom kommer globala produktivitetsverktyg som appar från Microsoft 365, underhållningstjänster som Disney+ och mycket annat att finnas i många av dessa länder och regioner vid lanseringen.
Appen Weibo visas på Apple Vision Pro.
I den nya Weibo-appen för Apple Vision Pro kan användarna bläddra bland videor och bilder – även rumsliga videor och bilder – och se dem på en gigantisk skärm.
Företag inom olika branscher börjar upptäcka möjligheterna med rumslig databehandling. Över hälften av Fortune 100-företagen har köpt in Apple Vision Pro för att utveckla innovativa lösningar till sina organisationer och kunder, exempelvis appar för samarbete inom 3D-design, specialiserade utbildningar för medarbetare, handledning på distans vid fältarbete och mycket annat. Vision Pro öppnar också nya möjligheter för vårdinrättningar inom områden som klinisk utbildning, planering för kirurgi, medicinsk bildbehandling och psykisk hälsa.

Oöverträffad hårdvarudesign och innovation

Apple Vision Pro har designats för en fenomenal, kraftfull upplevelse i ett kompakt format som kan bäras på kroppen. Skärmsystemet med extremt hög upplösning bygger på mikro-OLED-teknik och rymmer 23 miljoner pixlar på två skärmar – en för varje öga – var och en lika liten som ett frimärke men med fler pixlar än en 4K-tv. Det avancerade systemet för rumsligt ljud har två individuellt förstärkta högtalar­element som skapar ett personanpassat rumsligt ljud, vilket ger känslan av att ljudet kommer från rummet runt omkring användaren. Vision Pro har också ett kraftfullt system för ögonspårning, som ger responsiva, intuitiva indata, samt EyeSight som hjälper användaren att ha kontakt med personer i närheten. Vision Pro drivs av Apple Silicon i en unik design med två chip. M2-chippets kraftfulla prestanda kompletteras av det helt nya R1-chippet som bearbetar indata från tolv kameror, fem sensorer och sex mikrofoner – allt för att innehållet ska kännas som om det dyker upp rakt framför användarens ögon.
Skärmsystemet i Apple Vision Pro har extremt hög upplösning och rymmer 23 miljoner pixlar på två skärmar – fler pixlar än en 4K-tv för varje öga. Och det helt nya R1-chippet gör att användaren ser sin omgivning i realtid, i princip helt utan fördröjning.

Apple Vision Pro präglas av Apples värderingar

Precis som alla Apple-produkter genomsyras Apple Vision Pro av Apples värderingar:
  • Kraftfulla hjälpmedelsfunktioner finns inbyggda i visionOS. VoiceOver, zoom, färgfilter, reglagestyrning, guidad åtkomst och andra hjälpmedel har anpassats efter rumslig databehandling. Användarna kan välja vilken inmatningsmetod de föredrar med pekarstyrning och fördröjningsstyrning, samt aktivera ögonspårning med ett dominant öga. Senare i år kommer visionOS att få stöd för systemomfattande direkttextning och fler Made for iPhone-märkta hörapparater och cochleaimplantat.
  • Utbildningsappar öppnar nya vägar till lärande. Nya appar som Art Universe, Beautiful Things, Complete HeartX, JigSpace, LookUp Dictionary, Museas, Pocket Rocket och Sky Guide har skapats för att ge användaren nya perspektiv på konst, historia, naturvetenskap, rymdvetenskap och mycket annat med omslutande scener och volymetriska objekt.
  • Apple Vision Pro är branschledande när det gäller säkerhet och integritetsskydd.Optic ID analyserar användarens iris och kan användas till att låsa upp Apple Vision Pro, fylla i lösenord automatiskt och betala med Apple Pay. All information om vad användare tittar på när de navigerar med Vision Pro är privat. Inga ögonspårningsdata delas, varken med Apple, tredjepartsappar eller webbplatser.
Direkttextning visas på Apple Vision Pro.
Direkttextning i visionOS 2 hjälper alla – exempelvis användare som är döva eller har nedsatt hörsel – att följa med i talad dialog och ljud från appar.

Apple Vision Pro och miljön

Apple Vision Pro tillverkas med 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter samt 100 procent återvunnet tennlod och återvunnet guld i pläteringen på flera mönsterkort. Vision Pro uppfyller Apples stränga krav gällande energieffektivitet och innehåller varken kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc eller beryllium. Förpackningen är gjord av 100 procent fiberbaserat material, vilket tar Apple ett steg närmare målet att eliminera all plast från sina produktförpackningar till 2025. Apples globala affärsverksamhet är redan helt koldioxidneutral och planen är att hela leverantörskedjan för tillverkning samt hela livscykeln för alla produkter ska vara koldioxidneutrala till 2030.
Pris och tillgänglighet
  • Apple Vision Pro kommer att finnas med 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagring i alla Apple Store-butiker i Kina (fastlandet)HongkongJapanSingaporeAustralienKanadaFrankrikeTysklandStorbritannien och USAsamt på Apple Store online till ett pris från 3 499 USD.

  • Kunder i Kina (fastlandet)HongkongJapan och Singapore kommer att kunna förbeställa Apple Vision Pro från och med torsdagen den 13 juni kl. 18.00 (PT) och produkterna kommer att finnas i butik från och med fredagen den 28 juni.

  • Kunder i AustralienKanadaFrankrikeTyskland och Storbritannien kommer att kunna förbeställa Apple Vision Pro från och med fredagen den 28 juni kl. 05.00 (PT) och de kommer att finnas i butik från och med fredagen den 12 juli.

  • Apple Vision Pro levereras med visionOS 1.2 med stöd för språken i dessa länder och regioner. visionOS 2 kommer som en kostnadsfri uppdatering till alla Apple Vision Pro-användare i höst.

  • Apple Vision Pro kan köpas från Apple Store på webben, i Apple Store-appen eller i en Apple Store-butik med personlig hjälp från Apples specialister. Kunder kommer att kunna boka en 30-minuters demonstration av Vision Pro via webben. Mer information om demonstrationer kommer när förbeställningarna startar.

  • Kunder som beställer Apple Vision Pro får genomföra en ansiktsskanning via en iPhone eller iPad med Face ID och den senaste versionen av Apple Store-appen. Skanningen hjälper användaren att hitta rätt storlek på ljusskyddet och huvudbandet för optimal passform.

  • Apple Vision Pro levereras med ett Solo Knit Band, ett Dual Loop Band, ett personanpassat ljusskydd med två tillhörande kuddar, ett Apple Vision Pro-fodral samt putsduk, batteri, usb-c-laddningskabel och usb-c-strömadapter.

  • För glasögonbärare har Apple i samarbete med ZEISS tagit fram ZEISS Optical Inserts, som fästs magnetiskt på Apple Vision Pro så att användaren kan uppleva skärmens otroliga skärpa och klarhet fullt ut.5 ZEISS Optical Inserts – Readers kommer att kunna köpas för 99 USD och ZEISS Optical Inserts – Prescription för 149 USD.

  • Resefodralet till Apple Vision Pro kommer att kunna köpas för 199 USD.

  • AppleCare+ för Apple Vision Pro kommer att kunna köpas för 499 USD.

  • Mer information om Apple Vision Pro finns på apple.com/apple-vision-pro.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. App availability varies by country region.
  2. Apple TV+ is available to every Canal+ subscriber at no additional cost. Max Ultimate Ad-Free plan required for 4K viewing and support for Spatial Audio with Dolby Atmos. A Disney+ subscription is required. Hulu content available for eligible Disney Bundle subscribers.
  3. 3D movie availability varies by country or region.
  4. Persona is available in beta.
  5. Available in U.S. English.
  6. A valid prescription is required. Not all prescriptions are supported. Vision correction accessories are sold separately. ZEISS Optical Inserts — Prescription are only available to purchase online.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

[email protected]

08-703 30 48

Apples mediesupport

[email protected]

08-703 30 48