Det var et scoop, at den norske superstjerne Jakob Ingebrigtsen søndag stillede til start ved Københavns halvmaraton.

Alles øjne var rettet mod løbefænomenet, der for første gang skulle konkurrere på distancen.

Og nordmanden lagde da også stærkt fra start de første ti kilometer.

Her var han først over mellemtiden i den vilde tid 27 minutter og 27 sekunder. Til sammenligning er den danske 10 km-rekord 28 minutter og 21 sekunder.

Men så trak han håndbremsen og stoppede op.

»Fuld forvirring: Stopper op« skriver Dagbladet.

»Store problemer« skriver VG.

Ingebrigtsen, der er OL-guldvinder på 1500 og 5000-meter distancerne, så helt færdig ud.

Efter en lille puster fortsatte han i et langsommere tempo, inden han stoppede igen.

Endnu en gang fortsatte han. Nu langt efter frontgruppen med verdensrekordholder Jacob Kiplimo.

Han passede senere 15 kilometer i tiden 43,43 som nummer 21.

Ifølge norsk TV 2 kom han i mål i tiden 1 time, 3 minutter og 13 sekunder.

Nordmanden var helt færdig efter målstregen.
Nordmanden var helt færdig efter målstregen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Reines Visum

Sabastian Sawe fra Kenya vandt Copenhagen Half Marathon foran verdensrekordholderen Jacob Kiplimo.

Jacob Simonsen blev bedste dansker i tiden 1 time, 2 minutter og 18 sekunder. Det var kun 23 sekunder langsommere end den danske rekord på distancen.

Før løbet langede Ingebrigtsen ud efter pressen ved Diamond League-finalen i Bruxelles, hvor han i øvrigt vandt 1500-meteren.

Han har i øvrigt udtalt, at han primært løber i København for at have det sjovt.

Familien Ingebrigtsen har i månedsvis haft hele Norges opmærksomhed på grund af et betændt familiedrama. Det kan du læse meget mere om HER og HER.