Специалност "Право" е най-желаната сред кандидатите за прием в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за поредна година, следвана от "Психология" на второ място и от "Международни отношения" - на трето.

Това показва първото класиране на кандидат-студентите, което излезе днес.



Над 10 300 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Журналистика“, „Връзки с обществеността“, „Бизнес администрация с английски език“, „Комуникационен мениджмънт“, „Английска филология“, „Софтуерно инженерство“, „Икономика и финанси с английски език“, „Право“ (платена форма на обучение), „Компютърни науки“ и „Българска филология“.

Увеличават таксите за студенти

Над 6 хиляди се кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение - държавна поръчка и платено обучение.

След първото класиране са приети 38 лауреати и 33 първенци на национални олимпиади и състезания.

istock
istock

Записването се извършва в отдел студенти на факултета, в който кандидатите са приети.

Второто класиране на кандидат-студентите ще излезе на 23 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, както и некласираните кандидат-студенти.

Срокът за записване е от 24 до 30 юли включително. Резултатите от това класиране са окончателни. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase