ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Горната част на тялото на Виктория е била над пътното платно, когато Реджеп я връхлита с 94,93 км/ч
Автор: Ливия Кукова 16:10 / 11.07.2024Коментари (3)13325
©
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт и управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Престъпленията са квалифицирани по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. "б", пр. 1, вр. ал. 1 б. "в", вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 и по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

17-годишно момиче от село Гърмен е жертва на убийството по пътя Хвостяне - Дъбница, шестима души са задържани

Обвиняемият Реджеп Алиев (на 31 години) е правоспособен водач на МПС, осъждан е.

Вечерта на 29.01.2022 г. 17-годишната Виктория Огнянова пътувала в лек автомобил от гр. Хаджидимово за с. Гърмен, управляван от А.Р. По пътя двамата се скарали.

В района след с. Хвостяне водачът спрял и тя излязла от колата, като побягнала. Той я последвал с колата, а след като я настигнал, тя променила посоката.

Случващото се било възприето от водач, управлявал снегорин, който подал сигнал на телефон за спешни случаи 112.

А.Р. излязъл от автомобила, приближил Виктория Огнянова и й нанесъл няколко удара. Успял до я качи на задната седалка и се насочил към мястото на водача, за да потегли. През това време момичето отворило задната врата от страната на лентата за насрещно движение. Опитало се да излезе от автомобила, при което горната част на тялото й била над пътното платно.

В този момент в същия пътен участък със скорост 94,93 км/ч се движел лек автомобил, управляван от обвиняемия Реджеп Алиев. Той не предприел намаляване на скоростта и спиране, въпреки че Виктория Огнянова се намирала върху пътното платно в неговата лента за движение. Последвал удар, при което тялото й било изместено.

Водачът усетил прегазването, но не спрял, а продължил да шофира. Местопроизшествието било напуснато и от свидетелите на инцидента – А.Р. и братовчеда му.

Безжизненото тяло на Виктория Огнянова, както и разпилени по пътното платно пластмасови части от автомобил, били открити от преминаващия през пътния участък шофьор. Той подал сигнал и останал на място до идването на полицейските органи.

В хода на образуваното досъдебно производство са били извършени огледи на местопроизшествието, иззети и приобщени веществени доказателства, разпитани свидетели, предприети оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на ПТП и задържането му.

На Реджеп Алиев била направена проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което отчело позитивен резултат за употреба на канабис, а впоследствие и медицинско изследване.

Извършената химикотоксикологична експертиза е установила наличие на специфичен метаболит, доказващ употреба на наркотично вещество тетрахидроканабинол от водача Реджеп Алиев.

Смъртта на Виктория Огнянова се дължи на установената тежка и несъвместима с живота комбинирана открита черепно-мозъчна и гръдна травми, съчетани с множествени травматични увреждания.

Събрани са доказателства за виновността на обвиняемия, сред които са и заключенията от извършените експертизи - автотехнически и трасологична.

Отегчаващи отговорността обстоятелства са обремененото съдебно минало на обвиняемия и многократното му санкциониране за нарушения на правилата за безопасно движение по пътищата.

Предстои делото да продължи в съда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къв е тоя А.Р. и братовчед му,и защо ги третирате като свидетели? Всичко е започнало от неговите действия спрямо момичето и опита и да напусне колата му при което за нещастие е попаднала на дрогирано камикадзе и всички са се изнесли от ПТП и продължават да му крият името. За капак на прокуратурата им е отнело 30 месеца за да внесат обвинителен акт в съда,абе вие за какво взимате заплати всеки месец за да държите делата на "трупчета" ли.
+1
 
 
А този А.Р. който: "А.Р. излязъл от автомобила, приближил Виктория Огнянова и й нанесъл няколко удара." защо не е съпричастен към убийството? Аз ли не сващам нещо или преследването и побоят хич таман не са провокирали гокото момиче всячески да се опита да избяга от автомобилът? Да другият я е убил с автомобилът си, но ако не беше под стрес щеше ли да бяга и тялото й да лежи на пътя? В нормалните държави и двамата отдавна щяха да гният в затвор и то доживот! Уви ние никога не сме живяли в нормална държава!
+1
 
 
Това и хичкок не може да го измисли...лека и пръст на момичето....,но както всеки път става НАЙ ВИНОВНИЯ Е НЕВИНЕН.....ЕДИНИЯ УМРЯЛ,ДРУГИЯ В ЗАТВОРА.....А ТОЗИ НА СВОБОДА.....КАКТО Е КАЗАЛ ПУРКО...КАКЪВ ЖИВОТ,КАКВО Е ТОВА НЕЩО,КАКВО Е ТОВА ЧУДО......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Гори завод за пластмаса в Царацово
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

[email protected]

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

[email protected]

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: