Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: минулої доби сили РФ атакували на 11 напрямках, найбільше – на Покровському



Військовослужбовець 24-ї механізованої бригади Збройних сил України імені короля Данила витягує порожні гільзи з самохідної гаубиці поблизу міста Часів Яр у Донецькій області, Україна, 30 червня 2024 року
Військовослужбовець 24-ї механізованої бригади Збройних сил України імені короля Данила витягує порожні гільзи з самохідної гаубиці поблизу міста Часів Яр у Донецькій області, Україна, 30 червня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 141 бойове зіткнення, повідомляє у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

За уточненою інформацією, за минулу добу противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням трьох ракет, 80 авіаційних ударів, задіявши 111 КАБів.

У штабі зазначають, що на Харківському напрямку війська РФ продовжують наступальні дії – тут було п’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Липці, Стариця, Глибоке та Вовчанськ, на Куп’янському напрямку було 13 російських атак, їх відбивали біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Стельмахівки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили п’ять спроб противника прорвати оборону в районах Калинівки, Григорівки та Часового Яру.

Найбільше російських атак минулої доби було на Покровському напрямку – 52 штурмові дії ЗСУ відбили в районах населених пунктів Нью-Йорк, Прогрес, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де російські загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

Загалом, за даними штабу, російські війська минулої доби атакували на 11 напрямках.

Читайте також: Генштаб ЗСУ повідомив про збиття російського літака Су-25 на Покровському напрямку

Напередодні у Генштабі повідомляли, що на Покровському напрямку українські військові «вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування противника вглиб української території».

Днями український Центр оборонних стратегій оприлюднив прогноз, за яким невдовзі армія РФ розпочне атаки через канал Сіверський Донець–Донбас у центральній частині Часового Яру зі своїх позицій у мікрорайоні «Канал».

Форум

XS
SM
MD
LG