Арсенал и Манчестър Юнайтед са нащрек, след като Марк Гехи няма да поднови договора си с Кристъл Палас, съобщава The Sun. 23-годишният централен защитник се превърна в основен играч за Англия на UEFA EURO 2024 и доброто му представяне не остана незабелязано от големите отбори на Острова.

Кристъл Палас се надяваше да задържи Гехи поне още един сезон, след като вече продадоха Майкъл Олисе на Байерн Мюнхен. Другата звезда на „орлите“ - Еберечи Езе, който също е с „Трите лъва“ на Европейското първенство, пък има откупна клауза в размер на 60 милиона паунда, която Тотнъм и Манчестър Сити са готови да платят.

Гехи, който стартира в първите четири мача за Англия на UEFA EURO 2024, но беше наказан за ¼-финала срещу Швейцария, спечелен с дузпи, все още има две години до края на настоящия си контракт с Палас. Но, освен, ако „орлите“ не успеят да го убедят да преподпише, те могат да бъдат принудени да го продадат това лято, като Арсенал и Манчестър Юнайтед се считат за основни кандидати за подписа му. Порталът Transfermarkt.com оценява Гехи на 38 милиона евро.