Ливърпул ще проведе спешни разговори с Дарвин Нунес и Уругвайската футболна федерация, за да придобие пълна представа за събитията, довели до влизането на нападателя на трибуните и физическата му конфронтация с привърженици на Колумбия след полуфинала на Копа Америка, съобщава ESPN.

Нунес е изправен пред перспективата да получи сериозно наказание, което може да обхване и клубния футбол, ако световният ръководен орган ФИФА реши да се намеси.

Уругвайският вестник El Pais съобщава, че в секцията, в която е влязъл Нунес, са се намирали приятелите и семействата на „урусите“, което е накарало нападателя на Ливърпул да се опита да защити семейството си. Това потвърди и капитанът на Уругвай Хосе Мария Хименес.

Ръководният орган на южноамериканския футбол (КОНМЕБОЛ) отговори, че „категорично осъжда всеки акт на насилие, който засяга футбола“.

„Нашата работа се основава на убеждението, че футболът ни свързва и ни обединява чрез своите положителни ценности. Няма място за нетолерантност и насилие на терена и извън него. Приканваме всички фенове в оставащите дни от турнира да вложат страстта си в подкрепянето на своите отбори и да имат едно незабравимо преживяване“, написаха от централата.