0

П рокуратурата в Бургас повдигна обвинение на полицая, счупил челюстта на млад мъж на плажа край Созопол. На този фон депутати поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Това стана след изслушването му в Народното събрание по случая с къмпинг "Градина".

Закопчаха полицая бияч от къмпинг "Градина"

СЛЕД АРЕСТА НА ПОЛИЦАЯ-БИЯЧ: Адвокатът: Пикали са в храната му!

„Нищо ново, изобщо не ме учудва. Това за тях е фиксидея от доста време. Днес видяхте поредния опит, защото беше пълен провал, на тази политическа формация да използва криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност срещу мен”. Така силовият министър Калин Стоянов коментира настояването на „Продължаваме Промяната – Демократична България” да си подаде оставката.

„Всички политически партии в зала се убедиха и го изказаха, че това е един криминален случай, който отново се опита да се политизира от въпросната политическа формация. За пореден път стана ясна тежката омраза на тези хора към МВР и неприязън към служителите на министерството”, каза още Стоянов.

Случилото се с младежа министърът определи като „тежък инцидент”. „Това, че е полицай по никакъв начин не го застрахова. Считам, че служителите на МВР са си свършили перфектно работата и в рамките на няколко дни са установили и задържали този служител. Няма абсолютно никаква драма – криминален случай, който е установен и доказан”, посочи Стоянов.

Ще бъде направен подробен анализ на служителя на МВР – какви резултати е показал на изпитите и дали няма евентуален пропуск от страна на Института по психология. Ведомството има като информация, че преди да бъде приет в структурите на МВР, той е работел като охранител. „Предполагам, че този човек е извършвал нерегламентирана дейност – охрана на такива мероприятия”, допълни Стоянов. Служителят е отстранен от длъжност.

Относно писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в което пишеше, че „никога от създаването си преди повече от 34 години Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с Прокуратурата и полицейските служби”, Стоянов обясни:

„Некоректна намеса на МВР във вътрешнополитическите боричкания в ДПС. Хубаво би било да разберем, докато ръководя министерството на кои хора какъв бизнес е отнет с помощта на полицейските служби”, заяви той, като подчерта, че няма информация полицейски структури да са участвали в подобни заплахи и натиск.