Съобщения за пресата 

Изберете 

AFCO  
AFET  
AGRI  
BUDG  
CONT  
CULT  
DEVE  
DROI  
ECON  
EMPL  
ENVI  
FEMM  
FISC  
IMCO  
INTA  
ITRE  
JURI  
LIBE  
PECH  
PETI  
REGI  
SANT  
SEDE  
TRAN  
 

All of Parliament’s 20 standing committees and four subcommittees held their constitutive meetings on Tuesday to elect their Chair and Vice-Chairs.

BUDG  
CONT  
 

Държавите от ЕС, които не зачитат върховенството на закона, могат да загубят достъп до фондове на ЕС, съгласно споразумение, сключено между преговарящите от Парламента и Съвета в четвъртък.

BUDG  
 

След анализ на проекта на заключения за срещата на върха на ЕС на 17 юли, преговорният екип на ЕП предупреждава, че предложените съкращения на бюджета застрашават дългосрочните инвестиции

BUDG  
 

Преди гласуването в пленарна зала тази седмица на резолюция относно планирания нов дългосрочен бюджет на ЕС,председателят на комисията по бюджети Йоан Ван Овертвелд представи позицията на ЕП

BUDG  
 

Настоящата здравна криза налага спешно да работим за намиране на решение във връзка с риска следващият дългосрочен бюджет на ЕС да не влезе в сила на 1 януари 2021 г., казват евродепутатите.

BUDG  
ECON  
 

MEPs from Economic and Monetary Affairs and Budgets committees backed an extension of the European Fund for Strategic Investments (EFSI), in their vote on Monday evening. They stressed however that the EU investment plan should focus on riskier future oriented investments, which would not otherwise happen, preferably in economically weaker EU regions, and in a transparent way.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Септември 2024 
Изберете ден  
  1. Програма на председателя  
       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания