Naujienų srautas

Pasaulyje2024.07.18 09:44

„Tikrinkite melą“: Lavrovas ir Nebenzia nesutaria dėl Kyjivo ligoninės apšaudymo

LRT.lt 2024.07.18 09:44
00:00
|
00:00
00:00

Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui nepavyko suderinti su Rusijos ambasadoriumi Jungtinėse Tautose (JT) Vasilijumi Nebeznia propagandinių pasakojimų apie liepos 8 d. apšaudytą „Ochmatdyt“ vaikų ligoninę, todėl abu pareigūnai išsakė skirtingas, vienas kitam prieštaraujančias versijas, rašo „Ukrinform“.

V. Nebenzia teigė, kad į „Ochmatdyt“ pataikė ukrainiečių raketa, tačiau S. Lavrovas pripažino, kad tai buvo rusiška raketa, kurią esą numušė Ukrainos priešlėktuvinė gynyba.

Liepos 9 d. Saugumo Tarybos posėdyje Rusijos ambasadorius sakė, kad Ukrainos tinklaraštininkų paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, jog viena Ukrainos priešlėktuvinės gynybos raketa atskrenda į vaikų ligoninės teritoriją be jokių pažeidimų ar kliūčių ir kad jos neįmanoma su niekuo supainioti.

S. Lavrovas paprieštaravo savo pavaldinio žodžiams, pasakytiems trečiadienį JT būstinėje surengtoje spaudos konferencijoje.

Jis sakė, kad Rusijai smogus su kariniu bloku susijusiai „karinei ir energetinei infrastruktūrai“, vieną iš raketų numušė Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistema, o nuolaužos nukrito ant vaikų ligoninės Kyjive.

Komentuodamas šiuos neatitikimus, Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Tautose Sergejus Kyslycia socialiniame tinkle X pažymėjo, kad dar 2022 m. vasarį Saugumo Tarybos posėdžiuose „patarė Nebezniai dažniau skambinti savo viršininkui į Maskvą ir kartu su juo tikrinti savo melą Niujorke“.

„Šį kartą lavrovo versija, kad į „Ochmatdyt“ pataikė rusiška raketa ir jos fragmentai, kurią jis išsakė liepos 17 d. spaudos konferencijoje JT, nesutapo su nebeznios bambėjimu liepos 9 d. JT Saugumo Tarybos posėdyje“, – rašė S. Kyslycia.

„Taigi, o kaip dėl „lengvai atpažįstamo raketos peleko surinkimo“?“ – ironiškai pridūrė jis.

Kaip anksčiau skelbė „Ukrinform“, dėl Rusijos apšaudymo, nukreipto į Kyjivą liepos 8 d., nukentėjo vaikų ligoninė „Ochmatdyt“, gyvenamieji namai ir verslo centras.

S. Lavrovas liepos 16-17 d. lankosi JT būstinėje, pasinaudodamas tuo, kad Rusija šį mėnesį pirmininkauja JT Saugumo Tarybai.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi