Неврохирурзи от „Пълмед“ обявяват безплатни прегледи при гръбначна болка

Стартът на кампанията е на 1 август и ще продължи до края на септември

Неврохирурзи от „Пълмед“ обявяват безплатни прегледи при гръбначна болка | StandartNews.com

В рамките на кампанията за отбелязване на 15-годишнината на УМБАЛ „Пълмед“, Отделението по неврохирургия към болницата обявява безплатни профилактични прегледи при пациенти с гръбначна болка. Стартът на кампанията е на 1 август и ще продължи до края на септември. Прегледите ще се провеждат всеки петък от 15:30ч. до 17:30ч. в кабинет 503 на ДКЦ „Пълмед“, като е нужно предварително записване на тел. 032 607 300 или онлайн чрез системата Superdoc.bg.

Най-честите причини за гръбначната болка са дегенеративни изменения, заседнал начин на живот, неправилна работна поза, травми по време на спорт или физически труд, затлъстяване, а също заболявания, сред които остеопороза, гръбначни тумори, дискови хернии, дегенеративна лумбална стеноза.

Болката в кръста и областта на гръбначния стълб често води до нарушено качество на живот и затруднение в извършването на ежедневните физически дейности. Независимо от това, къде се проявява болковият синдром, е необходимо да се направи консултация с неврохирург и да се установи причината за болката.

Поставянето на правилната диагноза е първата стъпка към предотвратяване на усложнения и хронифициране на проблема, коментира началникът на отделението д-р Илиан Коев, дм, като уточнява, че образната диагностика (скенер или ядрено магнитен резонанс), дават сигурност в идентифицирането на източника на болката и вземане на решение за нейното лечение. 

В Отделението по неврохирургия на „Пълмед“ успешно се лекуват пациенти с дискова херния (дископатия), лумбаго (ишиас, плексит), радикулит, спинална стеноза, синдром на ставните фасетки, спондилолистеза, счупени прешлени, шипове в областта на шията и кръста, тумори на гръбначния стълб и гръбначния мозък.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай