Fegyveresen elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények

Ügy tárgya
fegyveresen elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás időpontja
Ügyszám
12.B.1228/2023.
Tárgyalás helyszíne
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló
I/126.
Ügyszak
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat
Igen
Eljáró bíróság
Miskolci Járásbíróság

Tárgyalást tart a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki vasvillával megszúrt egy kutyát, majd a gazdáját is fenyegette.

Az ügyészség szerint a férfi 2020 novemberében vasvillát a kezében tartva bement egy miskolci ingatlan udvarára, ahol a sértett kutyája megugatta őt. Erre válaszul a vádlott az eszközzel megszúrta az ebet, majd az idő közben kiérkező sértett irányába dobta a vasvillát és öléssel fenyegette őt. A sértett észlelte a dobó mozdulatot, védekezésül maga elé tartotta a kezét, így az eszköz az egyik ujját szúrta át. A vádlott futva hagyta el a helyszínt, mikor a sértett feleségeinek kiabált, hogy értesítsék a rendőrséget.

Fentieket követően az ittas állapotban lévő terhelt még aznap bement egy másik miskolci ingatlan udvarára is, a zárt bejárati ajtót berúgva bement a házba, miközben az ott tartózkodó sértettet és családtagjait megöléssel fenyegette. Később egy kaszával tért vissza, a szitkozódást tovább folytatta és az eszközzel a sértett irányába suhintott, mely azonban annak mellkasát nem érte el.

Az eljárás befejezése nem várható.