S. P. és társa emberölés bűntettének kísérlete

Ügy tárgya
emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Tárgyalás időpontja
Ügyszám
B.4/2024
Tárgyalás helyszíne
Szombathelyi Törvényszék
Tárgyaló
Nagyterem
Ügyszak
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat
Igen
Eljáró bíróság
Szombathelyi Törvényszék

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tart az alábbi büntetőügyben.

A Vas Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel és társával szemben, akik 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni a nő férjét.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak között – megismerkedésük után rövidesen – szerelmi viszony alakult ki. A nő úgy hitte, hogy a férje nem egyezne bele a válásukba, ezért társával közösen elhatározták, hogy megölik. Először meg akarták mérgezni a sértettet, ezért a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert legalább ötször a férje italába, ételébe, amitől azonban a sértettnek csupán gyomorpanaszai lettek. Ezek után a vádlottak elhatározták, hogy álmában ölik meg a férfit.

2023 márciusában, egyik éjjel, a szerető fóliát szorított a hálószobában alvó sértett arcára, amíg a nő lefogta a férfi lábait. A férj azonban felébredt, beleharapott a férfi kezébe, aki ekkor közepes, illetve nagy erővel ütötte a sértett arcát, majd miután a földre estek, többször belerúgott a sértettbe, aztán egy vázával fejbe ütötte. A segítségért kiabáló sértett száját a felesége befogta, akinek kezébe a férfi szintén beleharapott, majd a nő a zajra felébredt, a hálószobába belépő közös gyermeküket kirángatta onnan, és bezárta a szobájába, hogy ne tudjon segítséget nyújtani az apjának.

A kitartóan ellenálló sértett – miután gyermeke megzavarta a vádlottak cselekményét – felajánlotta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. Ekkor a vádlottak a bántalmazását abbahagyták, kitakarították a szobát, kimosták az ágyneműt és a függönyöket is.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

Egyéb információ

dr. Kustos Anna Zsófia
sajtótitkár
+36-30-84-88-619
[email protected]