Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2024. június 12., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.B.28/2024
Tárgyalás helyszíne: 
Battonyai Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint I. rendű vádlott 2023 nyarán pénzt kapott kölcsön a sértettől, azonban azt a sértett többszöri felhívására sem adta vissza.

I. és II. rendű vádlottak 2023. augusztus 13-án együtt italoztak, majd elhatározták, hogy elmennek a sértetthez, „ráijesztenek” és pénzt vagy kábítószert fognak tőle szerezni. A sértett nem akarta beengedni őket, ezért I. rendű vádlott berúgta az ajtót. A házba beérve kiabálni kezdett a sértettel, több alkalommal meglökte, majd II. rendű vádlott a sértett torkát és karját megragadva a falhoz szorította. Eközben I. rendű vádlott egy kölcsönkapott gáz-riasztó pisztolyt a sértett fejéhez szorított és megfenyegette, amennyiben nem ad nekik pénzt vagy drogot, le fogja lőni. A sértett barátnője, aki szintén a házban tartózkodott, segítséget hívott. A segítségül érkező személlyel együtt a sértettnek sikerült a vádlottakat eltávolítani az ingatlanból.

II. rendű vádlott 2023. augusztus 11-én és 13-án kábítószert fogyasztott, melyet a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során vett vizeletmintából kimutattak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a [email protected] e-mail címen.

Eljáró bíróság: