Legfrissebb hírek

Elismerések a Bíróságok Napján
2024.07.16.

A Bíróságok Napján, július 15-én a bírósági szervezet elismerésben részesítette azon dolgozókat, akik az egyre nehezedő körülmények között is kiemelkedő teljesítményt nyújtva látták el feladatukat.

Tájékoztatás bírósági ügyfélfogadás szüneteléséről
2024.07.29.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2024. július 15-én, a Bíróságok Napján - amely az ország összes bíróságán munkaszüneti nap - az ügyfélfogadás szünetel.

Ezen a napon a Nyíregyházi Törvényszék épületeiben a személyes ügyfélfogadás szünetel, az ügyfelek postai vagy elektronikus úton, illetve papír alapon a bírósági épületek előterében található gyűjtőládába helyezve juttathatják el a beadványaikat.

Megkezdődik az ítélkezési szünet a bíróságokon
2024.07.10.

Ahogy minden évben, idén is a Bíróságok Napján, 2024. július 15-én, hétfőn kezdődik meg az ítélkezési szünet valamennyi bíróságon, amely 2024. augusztus 20-áig tart. 

Ez idő alatt a bíróságok – fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat. 

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 07. 19.

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt rendelt el letartóztatást a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. július 19-én. 

2024. 07. 08.

Kétséget kizáró módon nem bizonyított, hogy a sértettet a vádlott bántalmazta volna, s ennek következtében veszítette életét, ezért a Nyíregyházi Törvényszék felmentette L. F. vádlottat az ellene halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vád alól.

2024. 06. 25.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2024. június 25-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2022-ben élve elásta a párját.

2024. 06. 17.

Nem találta bizonyítottnak, hogy a vádlott követte volna el a bűncselekményt, ezért felmentő ítéletet hozott a Nyíregyházi Járásbíróság a Demecserben két évvel ezelőtt elkövetett farongálás ügyében.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek

Halált okozó testi sértés bűntette

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő L.F. vádlott 2023 júniusában a késő esti órákban egy szabolcsi kocsma előtt szóváltásba keveredett a szintén ittas sértettel. A vita hevében L.F.

Prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmények

Figyelem! A tárgyalás elmarad!

A vádirat szerint a férfi Nyíregyházán kettő, míg az ország különböző területein további tizenegy lakást bérelt azért, hogy azokat továbbadja fiatal nőknek prostitúciós tevékenység végzése céljából, napi tizenkettő - tizenötezer forintért.