Legfrissebb hírek

A Veszprémi Törvényszék elnöke pályázatot hirdet
2024.07.19.

az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló 1997. évi LXVIII. törvény (a továbbiakban: Iasz.) 14. § (1) bekezdése alapján a Veszprémi Törvényszéken 2 bírósági titkári állás betöltésére.

Járásbírósági elnökök kinevezése Veszprém vármegyében
2024.07.19.

A Veszprémi Törvényszék elnöke 2024. szeptember 1-jétől újabb 6 évre dr. Beszerdik Beátát az Ajkai Járásbíróság elnökévé, dr. Tóth Ágnest a Pápai Járásbíróság elnökévé és dr. Keszthelyi Kristófot a Zirci Járásbíróság elnökévé kinevezte.

TÁJÉKOZTATÁS
2024.07.18.

Az Ajkai Járásbíróságon 2024. augusztus 1-jén hálózatkarbantartás miatti áramszünet okán a hivatali idő 13 órakor lejár. A papír alapú beadványok ezen a napon 13 óra után postai úton nyújthatók be, vagy a bíróság előtti gyűjtőládában helyezhetők el.

Legfrissebb sajtóközlemények

2024. 07. 09.

Az Ajkai Járásbíróság három év négy hónap börtönbüntetésre és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt az 53 éves férfit, akivel szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, felfegyverkezve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntette, büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt folyik a büntetőeljárás.

2024. 07. 02.

A Tapolcai Járásbíróság 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt az 50 éves férfit, akivel szemben kapcsolati erőszak bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A bíróság kötelezte továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Közérdeklődésre számot tartó ügyek