Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette

Ügy tárgya
Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette
Tárgyalás időpontja
Ügyszám
Szolnoki Járásbíróság B.235/2022.
Tárgyalás helyszíne
Szolnoki Járásbíróság
Tárgyaló
Fszt. 28.
Ügyszak
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat
Igen
Eljáró bíróság
Szolnoki Járásbíróság

A Jászberényi Járási Ügyészség 2022. április 25-én csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat az alvilágban „Keresztapaként” ismert T.P. vádlottal és társaival szemben. A vádirat szerint az egyik vádlott, a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa 30 millió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként 15 millió forintot fizessen neki, majd miután az asszony ezt nem fogadta el, arra, hogy havi 80 ezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja. A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a „Keresztapa” segítségét kérte, aki három sportos, erős testalkatú férfival, az ügy további 3 vádlottjával 2021. április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott. A „Keresztapa” mintegy mediátorként vezette a volt házaspár egyeztetését, miközben többször hangsúlyozta, hogy „itt a mai napon egyezségnek kell születnie”. Ezalatt 3 „verőlegénye” a ház előtt várakozott. Az asszony végül belement abba, hogy havi 50 ezer forint használati díjat fizessen volt férjének, és az első havi összeget át is adta neki. A „Keresztapa” pedig írásban rögzítette a megállapodást, amit a felek aláírtak. Az ügyészség amiatt emelt vádat az vádlottakkal szemben, mert a vád szerint, a kényszerítő jelenlétük miatt írta alá a sértett a fenti okiratot, és adott át 50 ezer forintot.   

 

Megjegyzés: Az ügyben 2024. június 26-ára kitűzött tárgyaláson előreláthatóan tanúk kihallgatására kerül sor. 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A Sajtó képviselői a Szolnoki Törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságok által foganatosított eljárási cselekményeken való részvételi szándékukat az eljárási cselekményt megelőző munkanap 15.00 óráig jelenthetik be. A bejelentésben az érintett médium megnevezését és az eljárási cselekményen részt venni kívánó személyek számát is közölni kell. 

Az előzetes regisztrációs kérelmet a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a [email protected] elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni. 

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
[email protected]

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
[email protected]

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár  06-30/884-12-95
[email protected]