Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette (FRISSÍTVE)

Ügy tárgya
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Tárgyalás időpontja
Ügyszám
B.47/2024.
Tárgyalás helyszíne
Zalaegerszegi Törvényszék – Zalaegerszeg, Várkör 2.
Tárgyaló
A. ép. I. em. 119. tárgyalóterem
Ügyszak
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat
Igen
Eljáró bíróság
Zalaegerszegi Törvényszék

A vád szerint a vádlottak egymással szerelmi viszonyban álltak, mindketten ismerték a sértettet, valamint jártak már a férfi otthonában. 2023. január 9-én arról beszélgetett az akkor 36 éves férfi és a 18 éves lány, hogy közös albérletbe költöznének, amihez pénzt kellene szerezniük.

A vád szerint a vádlottak egymással szerelmi viszonyban álltak, mindketten ismerték a sértettet, valamint jártak már a férfi otthonában. 2023. január 9-én arról beszélgetett az akkor 36 éves férfi és a 18 éves lány, hogy közös albérletbe költöznének, amihez pénzt kellene szerezniük. Az I. rendű vádlott felvetette, hogy a sértettnek biztosan sok pénz van a bankszámláján, ezért ahhoz kellene hozzájutniuk. A pár kitervelte, hogy busszal Eszteregnyére utaznak, a férfit kicsalják a lakásból, leütik és kínzással megszerzik tőle a bankkártyája adatait.

Tervüket még aznap este végrehajtották: hét óra körül megjelentek a sértett házánál, bementek az udvarra, ahol az I. rendű vádlott lekapcsolta a villanyórát, valamint elfordította az udvarra néző álkamerát. Eközben barátnője a bejárati ajtó melletti farakás takarásában figyeléssel biztosította a férfi tevékenységét. 

Miután a sértett az áramszünet miatt kilépett az udvarra, az I. rendű vádlott egy, az udvaron talált 80 centiméteres fémcsővel megütötte a férfi fejét, aki ettől elesett. A földön fekvő áldozat fejét az I. rendű vádlott ököllel tovább ütötte, majd megpróbálta bevonszolni a házba, amelyhez szüksége volt társa segítségére is. A sértettet becipelték a ház szobájába, ahol hanyatt fekve a padlóra tették. Az I. rendű vádlott ezután arra kérte a barátnőjét, hogy hozzon neki egy kést a konyhából. A nő egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel tért vissza, majd kiment és értékek után kezdett kutakodni a házban. Az I. rendű vádlott a hanyatt fekvő, időközben magához tért és segítségért kiabáló sértettet ütlegelte, majd többször megvágta a nyakát és mellkasát is legalább négyszer megszúrta. A férfi rövid időn belül életét vesztette.

Mindezek után a vádlottak átkutatták a lakást, magukhoz vették a sértett laptopját és elvitték a garázsból az autóját is, amelyet az I. rendű vádlott egy nappal később Pécsett eladott 50.000 forintért.

A bántalmazás következtében a sértett többszörös koponyacsonttörést, a metszett és szúrt sebek miatt vérveszteséget szenvedett el, amelyek együttes hatásaként bekövetkező keringési és légzési elégtelenség vezetett a halálához.

Megjegyzés:
Elsőfokú nyilvános előkészítő ülés.
Vádlottak kihallgatása várható.

További információ: https://birosag.hu/zalaegerszegi-torvenyszek/tajekoztatas-sajtonak